Изабрано 15 најуспешнијих рецитатора

ОДРЖАНА СМОТРА „ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“:

Ове године, на традиционалној смотри рецитатора „Песниче народа мог“ учествовало је 79 ђака са територије Смедерева који су се такмичили у три категорије.

Њихове вештине оцењивао је жири који су чиниле професор српског језика и књижевности Весна Николић, Ивана Стевовић, наставник српског и Оливера Поповић, професор разредне наставе. Према пропозицијама, пет најбоље пласираних ученика из сваке категорије учествоваће на Окружној смотри која ће се одржати у Великој Плани 8. априла.
То значи да ће нас, када је о нижем узрасту реч, у Плани представљати Теодор Лорић из школе „Др Јован Цвијић“, затим, другопласирани Андрија Пантић из ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Вранову и Миљана Маринковић из ОШ „Бранко Радичевић“ у Лугавчини која је освојила треће место. Четврто је припало Тадији Бранковићу, из школе „Јован Јовановић Змај“, а пето Михаилу Павловићу, ђаку ОШ „Светитељ Сава” у Друговцу.
Међу старијим основцима најуспешнији су били Анђелина Живковић из ОШ „ Др Јован Цвијић“, Кристина Спасић, ОШ „Бранко Радичевић“, као и ђаци смедеревске школе „Доситеј Обрадовић“ Наталија Станковић и Огњен Ракић, док је петопласирана Милена Спасић из школе „Бранко Радичевић“.
Милица Војиновић из Гимназије је у категорији средњошколаца била најбоља, а осим ње, жири је наградио и Аниту Дабић, такође гимназијалку, затим Дуњу Петковић из Музичке школе „Коста Манојловић“, Николу Петровића и Александру Симић из Техничке школе.

Leave a Reply

Your email address will not be published.