Знање (да)је моћ

?????????????

ЕВРОПСКА НОЋ ИСТРАЖИВАЧА ОДРЖАНА И У СМЕДЕРЕВУ:

Научни клуб Регионалног центра за стручно усавршавање у образовању Смедерево,  био је домаћин истраживачима и свим љубитељима науке током читаве прошле недеље. Одржан је низ најразличитијих радионица и предавања, а 27. септембра, у Центру за културу, сви учесници су се окупили на Европској ноћи истраживача. 

И овога пута, одржана је радионица „Деспотово слово“ – упознавање са калиграфским радовима, у чему је полазницима помагала Марија Милешић, наставник ликовне културе, док су о томе „Од каквих је материјала наша културна баштина“ уз помоћ Невене Перић, професора разредне наставе, ђаци могли да додирима препознају различите предмете постављене у црним кутијама

Радионица „Историја бројева и поглед у будућност“ Мирјане Кокерић, наставника математике, такође је била међу програмима Европске ноћи истраживача, као и „Наши мотиви“ – оспособљавање ученика за стварање уметничких дела из наше традиције.  И ове године, нарочито искуство било је учешће у радионици „Поглед на Смедерево“ кроз балон, Соње Милетић, професора разредне наставе.

„Улицама смедеревских добротвора“ са дунавског кеја, ђаке су водили археолог Дејан Радовановић и виши кустор, историчар уметности, Снежана Цветковић, док их је Златко Пајић, бродомоделар упутио у причу о Дунаву кроз време, врстама бродова и њиховим специфичностима… Све у свему, реколо би се да су наши школарци и уживали и успут научили по нешто ново, а то и јесте сврха ове манифестације која се одвијала под логаном „Десета ноћ, кроз знање даје моћ“.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.