Две тешке крађе

1 min read

ПРИЧИЊЕНА И ШТЕТА И ПРОБЛЕМИ У САОБРАЋАЊУ ВОЗОВА:

 

Прошле недеље, припадници МУП-а, због сумње на исто кривично дело, ухапсили су четири особе. У првом случају, реч је о крађи гранитних плочица са стоваришта. Дрги случај је пак, осим материјалне штете, причинио и проблеме у железничком саобраћају јер је са електромреже однето 68 тегова. 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су Д. Т. (30), Н. С. (41) и С. Ј. (34) из Смедерева, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело тешка крађа.

Патрола полиције је осумњичене затекла у близини једног стоваришта грађевинског материјала из кога су претходно, како се сумња, украли 23 пакета гранитних плочица. Пакети са плочицама су нађени у аутомобилу без регистарских ознака, у коме су се осумњичени налазили.

Полицијски службеници су претресом куће осумњиченог Н. С. пронашли још 201 комад гранитних плочица за које се такође сумња да потичу из крађе, a све је потом враћено власнику. Причињена материјална штета процењује се на око 700.000 динара.

По налогу Основног јавног тужилаштва, осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати након чега су, уз кривичну пријаву, приведени тужиоцу у Смедереву.

Крађа на прузи

Прошле недеље ухапшен је и В. Ђ. (35) из Велике Плане, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешка крађа.

Сумња се да је он од 16. до 25. септембра, у више наврата, са електромреже на железничкој прузи Велика Плана – Смедеревска Паланка скинуо и однео 68 тегова, који служе за затезање електро-контактне мреже.

Јавном предузећу “Железнице Србије”, на овај начин, причињена је материјална штета од око 180.000 динара, а због оштећене електромреже проузроковани су и повремени застоји у железничком саобраћају.

Полицијски службеници су већи део украдених тегова нашли и вратили “Железницама Србије”. По налогу Основног јавног тужилаштва у Великој Плани, осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати након чега је, уз кривичну пријаву, приведен основном јавном тужиоцу у Великој Плани.

Ухапшена два младића из Смедерева

 

Због сумње на неовлашћену производњу, продају или држање дроге смедеревска полиција лишила је слободе два младића. Ухапшени су М. Л. (21) и С. М. (22) из Смедерева. Полиција је претресом куће М. Л. пронашла више пакетића са око 40 грама беле прашкасте материје за коју се сумња да је спид и око 11 грама марухуане. Код С. М. пронађено је око четири грама марихуане и више од три грама спида које је, како се сумња, претходно купио од М. Л.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.