Прва права провера за Смедеревке

1 min read

ОДБОЈКАШИЦЕ СМЕДЕРЕВА ТРИЈУМФОВАЛЕ НА ТУРНИРУ У ТУЗЛИ

Одбојкашице Смедерева тријумфовале су на међународном турниру у Тузли, одржаном поводом 100-годишњице РСД Слобода из овог града.

Смедеревке су на путу до трофеја најпре савладале екипу Мостара са 2:1, а истим резултатом су у финалу биле боље од домаћина Слободе који је прошле године у Премијер лиги БИХ заузео солидно четврто место. Преостала два учесника овог турнира, екипе Мостара и ХЕ на Дрини вишеград ове године су успеле да се пласирају у највиши ранг такмичења.

Овај турнир је добро дошао Смедеревкама јер су сада по први пут играле у најјачем саставу и, према речима тренера Синише Живака све је функционисало у најбољем реду.

Наравно да сам задовољан оствареним. Битно је да смо у обе утакмице, после изгубљеног првог сета, успели да се вратимо и забележимо победу. Задовољан сам како су функционисале све линије у тиму, од сервиса, пријема, игре у пољу и нападу. Појачања су се одлично уклопила, а морам да истакнем игру Уне Ђорђевић, од које се и очекује да носи ову екипу, али и одличну партију Јоване Томић на пријему и Тијане Ђурић на мрежи. Она је мењала Милену Настић која се још није у потпуности опоравила од повреде. Желим да се захвалим домаћину на одлично организованом турниру, на пријему и добродошлици. Није било никаквих непријатности, супер смо дочекани и смештени. Једина жал је што нисмо могли да гледамо како наша репрезентација осваја европу у Паризу јер смо морали одмах после финалне утакмице назад за Србију. Морам да се захвалим и нашој Туристичкој организацији која нам је спремила поклоне за све учеснике турнира – рекао је по повратку у Смедерево тренер смедеревских одбојкашица Синиша Живак.

У великом финалу домаћин је одлично одиграо први сет и решио га у своју корист резултатом 25:20. У наредна два сета на терену је постојао само један тим – 25:10 и 25:18 за Смедеревке. Пехар капитену екипе Смедерева Уни Ђорђевић уручио је председник ОК Слобода Слађан Илић. У утакмици за треће место Мостар је са 2:1 победио Хе на Дрини Вишеград.

Leave a Reply

Your email address will not be published.