Свечаност код нових власника

1 min read

ХАЛА И СИМБОЛИЧНО ПРЕДАТА

Непосредно након потписивања уговора о купопродаји, компанија ПКЦ  је приредила сусрет на коме је најављено опредељење менаџмента да се фабрика у Смедереву у будућности развија у сваком смислу, за шта ће добородошла бити даља подршка Владе и Града.

Све то, дешава се, иначе, у години када ПКЦ слави пола века постојања. Почело је 1969. у једном финском граду, у малој фабрици са 40 радника. Данас у 23 производна погона на четири континента ПКЦ има 30 000 радника и део је Мадерсон групе.

Започели смо пословање у Србији пре шест година и током овог периода развили наше производне капацитете. Данас са поносом можемо да кажемо да смо ове недеље произвели и испоручили двадесетмилионити производ једном од наших купаца. За досадашња постигнућа захвалност у великој мери дугујемо сарадњи са Владом Републике Србије, Градом Смедеревом али и нашим запосленима. Изванредне услове за рад које обезбеђујемо, као и перспективно окружење које креирамо, омогућавајаћи запосленима прилике за лични и каријерни развој, сматрамо заједничким успехом свих страна. Поносни смо што смо постали власници ове зграде. Уз помоћ Владе Србије планирамо да ускоро проширимо наш дом за додатнних 11 000 метара квадратних.  Не само да ћемо тако повећати наше производне капацитете већ ћемо створити услове за раст нашег пословања, привући нове купце и повећати број запослених – рекао је генерални директор „ПКЦ“-а у Србији Тудор Кертз.

Према речима потпредседника „ПКЦ“ Групе за Европу и Јужну Америку, они се овде већ осећају  као код куће:

Желим да се захвалим на подршци захваљујући којој је фабрика у Србији постала она која се највише развија од свих наших фабрика у Европи. Заслужили смо и зарадили пуно поверење наших купаца. Наша успешна заједничка сарадња до сада је додатно учврстила поверење ПКЦ-а и Мадерсон групе. Посебно смо захвални и поносни што можемо да наставимо даљу сарадњу. Тренутно смо у финалној фази договора око нове инвестиције са РАС-ом, вредне око 20 милиона евра, која треба да нам омогући да отворимо око 1.200 нових радних места. Веома смо задовољни нашим боравком у Србији и са нестрпљењем очекујемо идућу годину да пресечемо свечано врпцу наше проширене хале – рекао је Иво Волков.

Истичући да су за овакав развој догађаја заслужни пре свега радници у смедеревској фабрици који су се добро показали, градоначелница Смедерева на кратко је желела да окупљене подсети на 2013. годину:

Знате у какавој је ситуацији било Смедерево – нигде ништа. ПКЦ је своју производњу кренуо из браунфилда, са око 350 радника. Али, желели су већи простор и да упосле више радника. Први пут у историји град се одлучује да дигне кредит и направи халу, и то не би могли да урадимо јер је било разних проблема, да ме један човек тада није подржао. Александар Вучић је сматрао да је то битно. Кренули смо, направили халу, ја сам захвална свима који су то одлуку подржали, члановима Градског већа, одборницима, пројектантима, извођачима радова, Синиши Малом који је све то пратио, РАС-у. ПКЦ је препознао квалитет у вашем раду, све је довело до тога да менаџммент одлучи да халу откупи.  Направили смо један добар посао. Ваша радна места су загарантована, јер ПКЦ неће отићи из Смедерева – поручила је радницима др Јасна Аврамовић.

Министар привреде Горан Кнежевић је истакао да је прича о ПКЦ-у значајна за Смедерево, али и за целу земљу. За локалну заједницу добро је то што свака нова инвестиција значи бољи животни стандард:

С друге стране, ово је велики дан за и Србију. ПКЦ је 36. компанија која реинвестира у Србији. То значи да је до сада преко 200 компанија дошло у Србију и да је 20% реинвестирало, односно отворили су следећи други, трећи погон, а неки и четврти. То је знак да је Србија добро место за улагање. Очекујемо око четири милијарде евра од директних страних инвестиција што је више од земаља у окружењу. Наставићемо да радимо како би стопа незапослености била смањена испод 10%. Такође, ово инвестирање показује да Србија има добар пословни амбијент. Са менаџментом смо договорили да олакшамо пословање привредним друштвима и растеретимо послодавце како би радници имали добре плате, поручио је Кнежевић.


Snimio Ненад Живановић

 

„Изванредне услове за рад које обезбеђујемо, као и перспективно окружење које креирамо, омогућавајаћи запосленима прилике за лични и каријерни развој, сматрамо заједничким успехом свих страна. Поносни смо што смо постали власници ове зграде“.

„Са менаџментом смо договорили да олакшамо пословање привредним друштвима и растеретимо послодавце како би радници имали добре плате“.

„Данас са поносом можемо да кажемо да смо ове недеље произвели и испоручили двадесетмилионити производ једном од наших купаца. За досадашња постигнућа захвалност у великој мери дугујемо сарадњи са Владом Републике Србије, Градом Смедеревом али и нашим запосленима“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.