Свака екскурзија мора да се пријави!

1 min read

САОБРАЋАЈНА НАЈАВЉУЈЕ ПОЈАЧАНУ КОНТРОЛУ ПРЕВОЗА ДЕЦЕ:

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције у наредном периоду вршиће појачану контролу организованог превоза деце аутобусима, наводи се у обавештењу за јавност објављеном на сајту МУП.

Саобраћајна полиција напомиње да је организатор превоза дужан да најкасније 48 часова пре отпочињања превоза обавести надлежан орган о превознику, месту и времену поласка, броју ангажованих аутобуса и возача, као и о броју пријављене деце.

Од 1. септембра 2019. године, односно почетка примене Правилника о начину обављања организованог превоза деце, проверено је укупно 842 аутобуса, од чега је 10 упућено на ванредни технички преглед, а код четири аутобуса утврђене су неправилности. Такође, два возача аутобуса су искључена из саобраћаја.

Извршеним контролама утврђено је да аутобуси често немају сигурносне појасеве на свим седиштима или су појасеви неисправни, као и да организатори превоза избегавају контролу тако што не пријављују одржавање екскурзије.

Апел родитељима

Саобраћајна полиција апелује на родитеље да одржавање екскурзије пријаве територијално надлежном органу унутрашњих послова или Управи саобраћајне полиције, на имејл-адресу usp@mup.gov.rs, након чега ће саобраћајна полиција извршити контролу аутобуса и возача.

Leave a Reply

Your email address will not be published.