„С времена на време“

1 min read

Утемељивачи и предводници домаће акустичарске рок сцене, музички састав „С времена на време“ одржаће концерт у смедеревском Центру за културу у уторак, 28.марта.
Четири гитаре, четири гласа, Асим Сарван, Миомир Ђукић, Љубомир Нинковић и Војислав Ђукић Коки, подсетиће нас на антологијске нумере као што су „Сунчана страна улице”, „Мој свет”, „Пут путује караван”, „Као време испред нас“, „Теma classica“ и друге композиције које су обележиле 70-те и 80-те године 20. века.
Група “С времена на време” основана је 1972. године, а њени чланови су се неформално окупљали да би с времена на време снимали песме за потребе програма Радио Београда, чију су архиву обогатили са преко стотину нумера. У своје аранжмане уклапали су и тонове старих инструмената какви су бисерница, шаргија, блок флаута…
У првом пероду постојања (1972-1979) створене су песме које су и данас присутне у радијским програмима и са којима је бенд изградио идентитет и препознатљивост.
После 14 година паузе, 1993. године у препуном Сава Центру, великим концертом најавили су наредних седам година активности обележивши тај период углавном live снимцима и студијским албумом „После краја“.
Концертом у Коларчевој Задужбини 2013. године започео је трећи циклус постојања групе. Овај период карактерише концертна преокупација, где сваки пут, поред познатог опуса, публика има прилике да чује неке нове или неизвођене композиције.
У оквиру концертних активности 2016. године група је наступала у Београду ( BEER FEST, МIXER HOUSE); Никшићу (БЕДЕМ ФЕСТ); Крагујевацу-Театар “Јоаким Вујић”, а ове године у Културном центру Панчево.
Концерт почиње у 20 сати у Великој дворани, а цена улазнице је 400 динара.

Leave a Reply

Your email address will not be published.