ФИЛМ „ПОВРАТАК“ У СМЕДЕРЕВУ

Након премијере у београдском Центру Сава и веома успешног наступа на великом фестивалу у Софији, где је глумац Џон Севиџ добио главну награду, домаћи филм „Повратак“ сценаристе и редитеља Предрага Јакшића, биће приказан у Смедереву 24. марта 2017. године у 20 сати, у биоскопу Центра за културу Смедерево.
Филм „Повратак“ је својеврсна психолошка студија, испричана трилерским жанровским обрасцем, о повратнику који након 40 година долази у родни крај у коме више нема никог свог. За њим, из Америке, долазе његови пријатеље не би ли га вратили назад, а мало село у Војводини постаје живо као никада до тада. Уз осећај кривице да је у Србији оставио и изневерио оне који су га подигли, а у Америци није успео да заштити своју нову породицу, јунак, растргнут сумњом, неспособан је да објективно сагледа стварне догађаје око себе…
Главну улогу игра Лазар Роквуд, канадски глумац српског порекла, коме је ово 109. филм у каријери, први у Србији, и на српском језику. Уз њега ту су и велика глумачка имена Холивуда, Џон Севиџ , Мајкл Паре и један од најзначајнијих канадских глумаца Ник Манкусо, као и познати домаћи глумци Милорад Мандић Манда коме је ово последњи снимљени филм, Дубравка Мијатовић, Радивоје Раша Буквић, Весна Станојевић, рок легенда Бора Ђорђевић, Рада Ђуричин, Марко Аџић, Марка Хлебјан, Горјана Јањић и други.
Улазнице су у продаји по цени од 200 динара.

Leave a Reply

Your email address will not be published.