Нова котларница и опрема за заштиту од пожара

У ВРТИЋУ НА ЦАРИНИ

Пројекат Побољшање енергетске ефикасности и сигурности у вртићу „Весели цветови“ један је од пет који се, на територији града Смедерева, спроводи у оквиру програма ЕУ ПРО, из којег су, за те сврхе опредељене 72  и по хиљаде, док је учешће града 15 хиљада евра.

Друга фаза пројекта којим је била предвиђена санација постојеће котларнице у овом објекту на Царини, приведена је крају. Реконструкцијом постојећег система грејања и постављањем опреме за заштиту од пожара и кухињских уређаја побољшаће се укупни услови за 350 деце и 38 запослених у вртићу „Весели цветови“. Током активности доброг управљања, развијен је и правилник за правилно коришћење и одржавање инсталација и опреме. У нову котларницу су уграђени најсавременији, дигитални уређаји, а пошто се као енергент користи биоразградива маса – пелет, задовољава и стандарде заштите животне околине.

Иницијативна обнова овог вртића почела је кампањом Фондације Новака Ђоковића која је, прошле године обезбедила средства за замену спољне столарије, обнову крова, обнову зидова и плафона и кречење. Према најавама из локалне самоуправе, како би вртић био што комплетније опремљен, биће замењен и намештај. Такође, буџетом града су предвиђена и средства за реновирање  дела „Монопола“ где би такође требало да буде још један вртић, као и објекта у Скобаљу.

Leave a Reply

Your email address will not be published.