Финале градског такмичења средњошколаца

1 min read

„МЛАДИ ПРЕДУЗЕТНИК“ У СМЕДЕРЕВУ

Ове недеље се одржава такмичење на коме ће ђаци из смедеревских средњих школа, пред жиријем који чине представници највећих компанија, презентовати своје идеје и бизнис планове. За најбоље су предвиђене и награде.

Висока школа за пословну економију и предузетништво из Београда, реномирана високошколска акредитована установа, осмислила је пројекат „Млади предузетник“ у оквиру сарадње факултета са средњим школама и са жељом да допринесе развоју омладинског предузетништва.
Град Смедерево успоставио је одличну сарадњу са Високом школом за пословну економију и предузетништво на пројекту „Млади предузетник“. Након успешно реализованих радионица, на којима су смедеревски средњошколци на интерактиван начин са професорима Високе школе за пословну економију и предузетништво (ВШПЕП) развијали вештине презентовања предузетничких идеја, у Концертној дворани центра за културу Смедерево ће се 22. марта, одржати завршница пројекта у нашем граду.
О занимљивости и актуелности пројекта „Млади предузетник“ довољно говори велико интересовање ученика – чак 18 тимова смедеревских средњошколаца, ученика Економско-трговинске школе (12 тимова), Текстилно-технолошке и пољопривредне школе „Деспот Ђурађ“ (4 тима) и Техничке школе у Смедереву (2 тима), на градском такмичењу презентоваће своје бизнис-планове и пословне идеје пред жиријем чији су чланови представници реалног бизниса, односно компанија и предузетника који успешно послују у Граду Смедереву (Метех, ПКЦ, Кајзен, Фрувита, Бајан д.о.о. и други).
Жири ће пре свега вредновати реалистичност ученичких бизнис-планова, иновативност, односно креативност при осмишљавању идеје, убедљивост презентовања, као и тимски дух и сарадњу чланова тима.
Компаније и предузетници који послују на територији Града Смедерева, а који ће бирати најбоље ученичке тимове, обезбедили су богате награде за најуспешније. Победник градског такмичења представљаће Смедерево на великом такмичењу следећег месеца у Београду где је главна награда за чланове победничког тима бесплатна школарина на Високој школи за пословну економију и предузетништво.

Leave a Reply

Your email address will not be published.