Град наградио освајаче медаља

ГРАДСКО РУКОВОДСТВО ОРГАНИЗОВАЛО ПРИЈЕМ ЗА ОСВАЈАЧЕ МЕДАЉА СА СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА У КИК БОКСУ

Градско руководство организовало је данас пријем за освајаче медаља на недавно завршеном првенству света у кик боксу одржаном у Сарајеву. Двојица представника Кик бокс клуба СД комбат у наш град вратила су се са медаљама. Александар Менковић постао је првак света у дисциплини К1 у категоррији од 81. килограма, док је Никола Стошић морао да се задовољи бронзом у свом полседњем аматерском мечу у дресу репрезентације Србије. Њих, као и остале представнике наше репрезентације предводио је Дејан Павић који је на крају проглашен најбољим тренером на свету. Све су то били разлози да за освајаче медаља буде организован пријем.

Поздрављајући присутне, Јасмина Војиновић члан Градског већа честитала је члановима Кик бокс клуба СД комбат на оствареном резултату јер тако на најбољи начин представљају свој град и државу.

– Честитам на резултатима које сте постигли, а на нама је да креирамо политику такву да спорт добије место које му припада у овом систему. Град је одлучио да вам за постигнуте резултате уручи новчану награду у износу од 100.000 динара који ће бити уплаћен на рачун вашег клуба – рекла је Јасмина Војиновић.                                                                                   

 Ово су посебни, емотивни тренуци јер знам шта значи бити светски првак, поготово у једном борилачком спорт какав је кик бокс – нагласио је члан Градског већа задужен за спорт Саша Бранежац и додао.

– Дали сте све од себе на једном врло јаком такмичењу и омогућили свима нама да се радујемо. Могли смо да пратимо дешавања из Сарајева и зато могу да кажем да обе медаље сијају златним сјајем јер мислим да је и Стошић морао да се нађе у финалу. Велике заслуге припадају и тренеру Дејану Павићу јер је својим дугогодишњим радом показао да уме да прави шампионе. Добро је што је Александар Менковић тако млад дошао до титуле светског првака – рекао је Саша Бранежац.

Захваљујући се на пријему председник и тренер КБК СД комбат Дејан Павић је истакао да иза овог успеха стоји мукотрпан рад потпомогнут средствима града који су омогућили неометан рад клуба у овој години.

– Ја сам већ десет година тренер у репрезентацији, а сада и главни тренер, и морам да кажем да смо урадили велику ствар. Менковићу је пошло за руком нешто што пре њега нико није урадио, од оснивања кик бокса у старој Југославији па до данас. Имао је пет мечева и свих пет је решио у своју корист. Првенство никад није било јаче јер се појавила Америка у пуном саставу, све земље бившег Совјетског савеза…Редом је побеђивао ривале из Хрватске, Пољске, Македоније, у полуфиналу је био бољи од борца из Белорусије, а у финалу је био бољи од ривала из Русије. Мислим да смо осветлали образ граду и Србији. Доста смо енергије и рада уложили да би дошли до овог нивоа. Што се мене тиче, Никола Стошић је победио у полуфиналу, али судије су имале другачије мишљење. Мислим да још нисмо преболели пораз јер се Никола овом борбом опростио од аматерског бокса. Мислим да је наш резултат препознало и министарство спорта и министар Удовичић који ће са сарадницима данас посетити наш камп у Ковилову – рекао је Дејан Павић, трофејни тренер КБК СД комбат.

Никола Стошић, ове године капитен српске Кик бокс репрезентације, захвалио се граду на пријему и награди и додао.

– Нисам задовољан овим резултатом зато што знам шта сам желео, али надам се да ускоро све то преболети. Жао ми је што на мом последњем светском првенству нисам дошао до злата које ми је једино недостајало у колекцији медаља. Ја сам ектуелни првак Европе, али шта је ту је. Више нећу да учествујем на аматерским такмичењима и жао ми је што нећу на тај начин представљати моју земљу и град. Дуги низ година сам ту и све ове године сам у најбољем светлу представљао свој град. Због тога ми је пуно срце. Надам се да ћемо се опет видети на рингу, можда на неком профи мечу у Смедереву – нагласио је Стошић.

– Било је напорно и тешко, дуго сам се спремао за ово такмичење и драго ми је што сам стигао до златне медаље. Сада се спремам да крајем јануара радим професионални меч у Француској што ће мени бити можда и најјаче такмичење до сада – најавио је Менковић наредно искушење које га очекује.

Дејан Павић је на крају најавио могућност наступа у Кини, а извесно је да ће се смедеревски борци појавити на великом међународном турниру у Нишу.

Leave a Reply

Your email address will not be published.