Славили Херој Срба и НовцаСлавили Херој Срба и Новца

ОДРЖАН 17. МЕМОРИЈАЛ ЖЕЛИБОР МЛАДЕНОВИЋ ЖЕЛЕ

Стрељачки клуб „Херој Срба“ је најуспешнији учесник 17. Меморијалног турнира „Желибор Младеновић Желе“, који је одржан на ваздушном стрелишту у Спортској хали Смедерево.

 

На турниру у знак сећања на трофејног стрелца Стрељачког клуба „Херој Срба“ и Стрељачке дружине „Смедерево“ серијском ваздушном пушком екипно у општој категорији (сениори и сениорке) победио је некадашњи Желетов друг из екипе, Новица Петровић са 379 кругова. Петровић је имао бољу последњу серију од Ервина Шалга из Стрељачке дружине „Кикинда“. Бронзану медаљу освојио је Дарко Винер из СД „Стражилово“ са 373 круга. „Херој Срба“ је тријумфовала и екипно са 1.091 кругом, једанаест више од другопласиране СД „Стражилово“. Треће место заузела је екипа Стрељачког клуба „Аранђеловац“.

У категорији пионира доминирали су стрелци крагујевачког „Чика Мате“ којима су припала сва три појединачна прва места и наравно, екипно. Златну медаљу освојио је Стојан Раденковић са 181 кругом, сребрну Живота Гуџулић са 173 круга, а бронзану Јован Станковић са 170 кругова. Екипно су имали 519 кругова. Друго место заузела је екипа СД „Смедерево“ (Лазар Поповић, Лазар Суботић и Никола Манојловић) са 480 кругова, а треће место екипа СК „Одбрана“ из Беле Цркве са 297 кругова.

У категорији пионирки две од 3 медаље отишле су Крагујевчанкама. Ива Ћирковић је имала бољу последњу серију од домаће такмичарке Анђеле Радојичић, па је тако њој припала златна медаља, са резултатом од 171 круга. Бронзану медаљу освојила је Ива Павићевић са 169 кругова. Екипно је „Чика Мата“ имао 504 круга, седам више од „Смедерева“ у коме су поред Радојичићеве биле и Ивона Бојић и Наталија Јовановић.

Поред стрелаца из Смедерева, Кикинде, Стражилова, Аранђеловца, Крагујевца и Беле Цркве, такмичили  су се још и стрелци из Горњег Милановца, Вршца и Панчева, као и екипе Самосталног синдиката ХБИС, МБ Пехари и Вељанове, које су традиционални учесници Смедеревске лиге устрељаштву која ускоро почиње у свом 12. издању.

Leave a Reply

Your email address will not be published.