Заједничка показна вежба

1 min read

Zajednicka pokazna vezba pripadnika policije Srbije i Kine u zelezari HBIS, zajednicka fotografija Smederevo 2811 2019 Snimio Ненад Живановић

MУП СРБИЈЕ И СПЕЦИЈАЛНЕ ЈЕДИНИЦЕ ПОЛИЦИЈЕ МИНИСТАРСТВА ЈАВНЕ БЕЗБЕДНОСТИ КИНЕ ПРОШЛЕ НЕДЕЉЕ У СМЕДЕРЕВУ:

Заједничка показна вежба савладавања и онеспособљавања терориста и ослобађања талаца припадника Министарства унутрашњих послова Републике Србије и специјалне јединице полиције Министарства јавне безбедности Народне Републике Кине из провинције Хенан одржана је у смедеревској железари HBIS GROUP SERBIA.


Snimio Ненад Живановић

Вежби, у којој је 180 припадника полиције две земље показало вештине и способности, присуствовали су председник Републике Србије Александар Вучић, потпредседник Владе и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић, директор Безбедносно-информативне агенције Братислав Гашић, амбасадор Кине у Београду Чен Бо и многи други званичници.

По завршетку вежбе, министар Стефановић је истакао да су Србија и Кина стратешки партнери и да је сарадња Министарства унутрашњих послова Србије и кинеског Министарства јавне безбедности одлична.

„Имамо одличну сарадњу са Министарством јавне безбедности Народне Републике Кине у борби против организованог криминала, тероризма и наркотрафикинга. Наш задатак је да продубљујемо и јачамо сарадњу са Кином, која је наш стратешки партнер, али и много више од тога, која је за нас пријатељска и братска земља“, поручио је Стефановић.

Министар је истакао да су учесници вежбе за кратко време, колико је вежба спремана, показали изузетну обученост и спремност да савладају сложене услове у обављању задатака.

„Иако је ово само показна вежба за коју смо имали кратак рок, припадници две полиције показали су колико су спремни да обаве најтеже и најсложеније задатке“, навео је Стефановић.

Министар се захвалио учесницима из Министарства јавне безбедности Кине, али и припадницима српске Специјалне антитерористичке јединице, Жандармерије, Хеликоптерске јединице, Преговарачког тима МУП-а и Управе криминалистичке полиције који су учествовали у овој сложеној вежби.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.