Никола Пековић – верујте у себе

ПЕХАР ШАМПИОНА ЕВРОПЕ У ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ У СМЕДЕРЕВУ

После ОШ “Др Јован Цвијић”, пехар шампиона Европе, који је освојила мушка Одбојкашка репрезентација Србије, могао је да се види и у Техничкој школи.

Као и приликом боравка и Цвијићевој школи, и овог пута присутни ученици на трибинама Технчке школе могли су да присуствују показном тренингу одбојке који су одрадили одбојкаши и одбојкашице Смедерева, Смедерево Царине и Техничара. Наравно, сви они похађају Техничку школу која има чиме да се подичи када су школска такмичења у питању. На то је подсетио и директор школе Симо Ђорђиоски.

Захваљујем се граду и Одбојкашком савезу Србије који нам је омогућио да будемо домаћини пехару првака Европе. Осим одбојкаша, које овде видимо, многи наши ученици учествују на разним школским спортским такмичењима са запаженим резултатима. Тако су, пре неколико година, наши ученици представљали Србију на Светском првенству у рукомету у Трабзону. Драго ми је што је пехар у нашој школи. У школи која је колевка одбојке за наш град. Многи велики играчи продефиловали су кроз ову салу, па и бивши и садашњи селектор. Такође, пожелео бих нашем Николи Пековићу, освајачу медаље из Париза, комшији из Пожаревца пуно успеха у даљој каријери.

Либеро Одбојкашке репрезентације Србије Никола Пековић захвалио се на пријему и нагласио да се сећа дана када је сала Техничке школе била једино место где се играла одлична одбојка.

Задовољство и част ми је што сам овде данас пред вама. Налазим се у школи која није само колевка смедеревске, већ и на неки начин српске одбојке. Често сам играо овде и никад није било лако. Зато желим да вам кажем да следите своје циљеве. Ја сам у тридесетој години дочекао да играм за репрезентацију и одмах освојио златну медаљу. Не предајте се и само напред кроз живот – рекао је Пековић.

Поред осталих, у сали Техничке школе били су и чланови Градског већа Саша Бранежац и Марина Тирнанић. После Техничке школе, пехар шампиона Европе могли су да виде ученици школа “Димитрије Давидовић”, “Бранко Радичевић” и “Доситеј Обрадовић”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.