Вучић није кандидат партије, већ народа

1 min read

КОНВЕНЦИЈА КОАЛИЦИЈЕ ОКУПЉЕНЕ ОКО СНС ОДРЖАНА И У СМЕДЕРЕВУ:

У Смедереву је ове недеље одржана предизборна конвенција на којој су представници Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије позвали грађане да на предстојећим изборима гласају за Александра Вучића  јер је само он кандидат чија политика нуди наставак развоја и економског опоравка Србије.

 

ДР ЈАСНА АВРАМОВИЋ, ПОВЕРЕНИК СНС И ГРАДОНАЧЕЛНИК СМЕДЕРЕВА:

Нема бољег, вреднијег и успешнијег од Вучића

Желим да вам се захвалим што сте у оволиком броју дошли да једном душом, једним срцем, пошаљемо једну поруку Александру Вучићу, да нема бољег, вреднијег, да нема успешнијег, да нема некога ко би могао да га замени на месту председника Републике. Уназад 50 година се нико није сетио Смедерева осим Александра Вучића. Били смо слепо црево, стопирали су нас сви који су били на власти, једино је он препознао тај геостратешки положај Смедерева о коме су сви причали, али га нико није искористио као повољност за развој Смедерева. Александар Вучић је кренуо заједно са нама да гради Смедерево, које је сада постало лидер у развоју привреде у читавој Србији.
Само захваљујући Александру Вучићу, 5200 људи, а то је, уз њихове породице, преко 20 000 који могу да рачунају на редовну плату, плату која сваког месеца расте, има миран сан. И то је нешто што Смедерево не сме да заборави и зато, Александра Вучића, где год видимо морамо да му се поклонимо, кад год га видимо морамо да му кажемо хвала, а највеће хвала ће бити ако сви изађемо другог априла и заокружимо број 6. Није се Александар Вучић зауставио само на железари, ишао је даље јер је препознао Смедерево као добро место за улагање. Уз помоћ њега довели смо и ПКЦ и ПТЦ и Кајзен, захваљујући њему добили смо и отворили Вилу Обреновић за коју смо рекли пре 10 година да је била забрањени град. Смедерево је почело да живи, осмех се вратио на лица наших Смедереваца. И то је једна вредност коју нам је донео Александар Вучић. Док су раније односили из Смедерева и вукли ка Београду, сада имамо ситуацију да захваљујући свим министрима и Влади коју води Александар Вучић, држава Смедереву враћа. враћала у Смедерево. Много тога је урадио за град Смедерево и за Србију, а оно што је најбитније он не мисли да стане, он мисли да иде даље. Оно што чека Смедерево и Србију у будућим данима, после 2. априла је још импозантније него ово што се десило, а то је, за град Смедерево, измештање индустријског колосека из центра града, изградња робне луке и туристичка лука о којој сањамо. Говорио је Александар Вучић својевремено, на почетку, „ми ћемо бити добри са истоком и са западом“ . Неки су се смејали, а данас Александар Вучић отвара сва врата и истока и запада, па замислите, када би кинески председник дошао у једно мало Смедерево? Довео га је Александар Вучић. Када су се народу морале рећи тешке одлуке, он није слао своје ађутанте да то говоре, није мене слао да ја то вама говорим, он је сам дошао и обратио се радницима железаре. Знао је шта ради, знао је шта жели, имао је снаге да погледа сваком раднику у очи и да му каже „бринућу се о вама, бринућу се о железари, железара ће радити“. И верујте ми, железара је нешто што је могло да нам се деси само у сну, а тај сан нам је остварио Александар Вучић.
Уз његову помоћ, имамо и 39 хектара земље за Индустријску зону. Не знам шта бисмо радили, ми Смедеревци радили да није било њега. Сада, у тој слободној зони на само 9 хектара ради 3000 људи и за коју годину радиће још 4000 радника.
Желим све да вас позовем, да будемо јединствени тог 2. априла, да сви ви који сте овде, а има вас око 2000 људи, поведете своје пријатеље, рођаке, кумове, мајке, очеве, децу и да сви заједно заокружимо број 6, јер број 6 је, верујте ми, будућност Србије, будућност Смедерева.

 

ВЕСНА ИВКОВИЋ, НАРОДНИ ПОСЛАНИК СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ СРБИЈЕ:

Смедеревци знају коме треба да повере свој глас

Године иза нас су биле тешке и не желим да кажем да ће бити лако, али оптимизам и нада мора да постоји. Желим да подсетим све нас, да желимо да идемо напред  још брже, јаче и боље. Шта је Смедерево данас, а шта је било пре пар година?  Смедерево које је деценијама било челично јако, у које су радо долазили радници са свих страна у претходних 15 година је утихнуло. После 2000. године гледали смо Железару и њене димњаке без дима. Многи су почели да одлазе,  да губе наду да наш прелеп град може да се покрене, да оживи. Није помогло ни то што је Смедерево на обали Дунава, велике европске реке… А онда су они који су уништили Железару покушавали да је покрену. После њихових неуспелих покушаја било је још горе. Само су уништили и распродали имовину, отпустили раднике и оставили нашу децу без будућности. Смедерево су сви заобилазили као терет који нико није хтео да носи. Све до пре пар година је било тако. А онда нам је Влада Србије вратила наду, а ми Смедеревци вратили поверење у државу. Захваљујући иницијативи Владе Републике Србије, на челу са Александром Вучићем, да се за спас Железаре нађе озбиљан и одговоран инвеститор. Захваљујући упорности премијера Вучића дошао је партнер са огромним искуством у производњи челика, а то је кинеска компанија Хестил. Озбиљна политика вратила је наду Смедереву, али и целој Србији. Србија више није затворена и усамљена. Србија је данас поштована земља са много пријатеља и на истоку и на западу, враћен је њен међународни углед који је мотивисао многе стране инвеститоре да код нас граде и раде. Запослено је преко 130 хиљада радника, преко 5000 радника железаре остало је на својим радним местима. Верујем да је сваки Смедеревац захвалан Влади и Александру Вучићу јер је разумео шта смедеревска железара значи за привреду Србије у целини. Уосталом, има ли за нас Смедеревце веће среће него да останемо овде, а за нас, смедеревске мајке да нам деца остану у Смедереву, да овде раде, стварају, формирају породице, рађају децу? Не треба заборавити на друге успехе наше Владе и у другим крајевима Србије где се годинама није улагало. Сведоци смо да последњих пет година Србија иде напред, да је постала једно велико градилиште. Граде се путеви, школе, фабрике, вртићи и на југу и на северу и на истоку и на западу. Зато ми Смедеревци верујемо да нашу Србију и будућност наше деце можемо поверити Александру Вучићу, нашем заједничком кандидату за председника Републике Србије. СПС и наш председник Ивица Дачић, остају посвећени спровођењу плана и програма нашег заједничког кандидата Александра Вучића, а то је да од Србије створимо модерну, уређену, економски развијену државу поштовану и уважену у свету. Социјалисти се боре да свако има шансе да успе у животу, да се школује, лечи и да може пристојно живи од свог рада. Имамо визију друштва које неће бити савршено али ће бити боље од постојећег. Александар Вучић је доказао да има визију бољег друштва и зато је он наш заједнички кандидат.

 

БРАТИСЛАВ ГАШИЋ, ПОТПРЕДСЕДНИК СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ:

Треба нам баш ваш глас!

Кажу ми људи са којима широм Србије ових дана разговарам, немате разлога за бригу, Александар Вучић побеђује. Ипак вас позивам да се не опустите, већ да изађете на гласање да позовете своје пријатеље, рођаке, колеге, да подрже Александра Вучића за председника Србије. Немојте да дозволите да неко од њих сад олако каже да је већ победио Александар Вучић. То управо желе наши непријатељи – да ми тог дана не изађемо да гласамо. Да ми кажемо: има довољно оних који ће гласати за Александра, не треба му баш и мој глас. Не, треба нам баш ваш глас! Једино са њиме, Србија је на правом путу, путу опоравка, реформи и бољег живота за грађане. Да ли видите кога имамо са друге стране? Да ли видите да су са друге стране њих десеторица на њега једнога? Који свакога дана упућују најбрутаније претње онима који Србији желе добро. Они пљују, вређају, прижељкују насиље, они би македонски, румунски сценарио, припремају причу како ће избори бити покрадени и ја верујем као и ви да се разлика од 50% не може украсти.  Они које желе да буду председници Србије и њихови најближи сарадници свакодневно позивају на линч. Они би да се обрачунају са сваким ко би да се Србија развија и да сви њени грађани живе у благостању. Они хоће да је врате у времена када је само њима било добро, када су све опљачкали и уништили, а народу се смејали у лице и довели га на ивицу егзистенције. Они су спремни да направе хаос и призову свако, па и најгоре могуће зло како би оправдали огроман новац који за те услуге добијају од својих иностраних ментора. Поручујемо сви заједно са овог места да то неће моћи, такав сценарио неће проћи у Србији. Нису нам потребни ни лопови ни политички циркузанти, већ они који имају резултате. Грађани знају да је то Александар Вучић и то ће и показати 2. априла.

 

ИВИЦА ДАЧИЋ, ПРЕДСЕДНИК СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ СРБИЈЕ:

Поносан сам на све што смо урадили у последњих пет година

Председнички избори су важни за једну државу, зато што се на њима одређује глобални курс, правац којим иде држава. Срећом, па смо имали прилику да на РТС-у видимо представљање других кандидата, то је завитлавање државе. Било да је реч о Јанковићу, Јеремићу, Прелетачевићу, Србији је потребна стабилност, озбиљност, важно је ко води државу зато што Србија има и даље велике државне и националне проблеме са којима смо се суочавали свих ових година, деценија и векова. И веома је важно да ли ће Србија у овом лавиринту погодити прави пут или ће кренути путем деструкције, пометње, негирања свега оног доброг што смо заједно урадили. Ја желим да вам кажем као председник СПС-а, пре пет година смо направили коалицију са СНС-ом, односно са Александром Вучићем. Не само да немам чега да се стидим, него сам поносан на све што смо добро урадили за Србију, за српски народ. Ја сам сведок, колико је било тешко то што смо радили. Заједно смо у већини тих ствари које се тичу државних и националних питања у томе успели. Сведок сам свих притисака. Сведок сам свих изазова пред којима смо се сусретали. Јасна је на почетку говорила о железари, ако се сећате неколико недеља или месеци, мислим је чак и мање од месеци, пред оне изборе 2012. године Тадић је донео одлуку да за динар купи железару од Американаца, коју су продали Американцима за 20-ак милиона долара што је пљачка невиђених размера.  И зато ја могу мирне душе да вам кажем, да није било Владе Србије и пре свега Александра Вучића, сигуран сам да данас железара не би радила и да би сви ти људи остали без посла. Такође, чули сте ове друге кандидате ових дана како говоре. Вук Јеремић говори о томе како се треба повезивати са Кином. Ја не знам где ти људи живе. Ја бих им рекао – добро јутро! Да смо до сада чекали на њихове изуме наставила би се та политика која је била започета после 2000. године,  а то је пљачкашка приватизација, остајање без посла, милион људи је остало без посла после 2000. године. Па да ли је то та боља будућност коју су хтели да гласају у септембру, односно 5. октобра 2000. године? Молим вас да схватите да су Јеремић, Јанковић, Чанак, Прелетачевић или било ко други, све измишљени ликови. То су лутке на политичкој сцени. Зато, кад гласате за њих морате да будете свесни да гласате за бивши ДОС, да гласате за Зорана Живковића, за Шутановца, за Чеду Јовановића. Само што они нису смели да се кандидују па су измислили ове ликове како би створили могућност да се поново врате на власт. Зато је Александар Вучић по својој озбиљности коју је показао на месту председника Владе, далеко изнад ове политичке утакмице која се овде данас води. Као што сам рекао, имамо с једне стране завитлавање, замајавање и опасно угрожавање функционисања државе, а сдруге стране имате озбиљну државну политику која жели да Србију води напред. Србија може да буде поштована у свету само онолико колико је јака, а јака је само онолико колико је стабилна. Зато данас овде нема и не желим да буде страначких разлика, без обзира што смо ми из различитих странака, Вучић није кандидат само СНС-а, он је кандидат народа и свих грађана Србије.

Leave a Reply

Your email address will not be published.