Следи година после које ништа више неће бити исто…

ВИНАРИЈА ПЛАВИНАЦ – КОРАК БЛИЖЕ ОСТВАРЕЊУ ЦИЉА:

Нестрпљиви да што пре заувек промене историју развоја смедеревског винарства и винског туризма, изградњом најсавременијоег комплекса који ће објединити подрум, дегустационе сале и просторије за разне типове програма, у „Винарији Плавинац“ годину приводе крају уз напомену да су планирали и желели више, али да су ипак задовољни постигнутим.

Објекат у изградњи полако „нараста“ и тренутно се стигло до прве плоче: Мислили смо да ћемо успети више да урадимо до краја године, али као и у свакој изградњи, током радова се увек сусрећете са неким непланираним, на срећу, малим тешкоћама, пре свега због неких ствари на које смо се одлучили „у ходу“ јер их није било у стартним плановима. Но, имамо разлога за задовољство, одмиче изградња, а и производња је била добра, иако почетак године то није обећавао. Сув период крајем лета и на јесен омогућио је да грожђе остане здраво и да имамо добар род.  Приноси можда нису на нивоу претходних година, али код нас није било значајнијег подбачаја. Уз то, квалитет је изврстан, што је опет, омогућило и да добијемо добра вина – каже Радослав Радојевић, власник „Винарије Плавинац“ и напомиње да се, и на даље, наставља њихова опредељеност да уз постојеће, током сезона додају и нове сорте, па ће тако, наредне године на бербу стићи и Тамјаника.

Добро се одвија и ситуација по питању пласмана, па су гости у све већем броју ресторана у граду у прилици да пробају њихова вина. Све то је значајније тим пре што „Винарија Плавинац“, док траје изградња, још увек нема адекватне услове да се потпуно посвети презентацији производа:  Ми смо одлучили да се овоме веома озбиљно посветимо, о томе сведочи и објекат у изградњи, не само у смислу његових димензија, него и свеобухватне намене. Надам се да ћемо до краја маја наредне године поставити кров и тада ће почети уређење ентеријера. Тек од тог момента, када будемо опремили просторије за дегустацију и представљање вина, што ће, верујем бити пред следећу бербу,  ми заправо улазимо у озбиљнију презентацију свега онога што можемо да понудимо. За почетак у плану су свакако посебни програми, промоције и дегустације за посетиоце. Наравно, ову прилику бих искористио и да свим суграђанима честитам празнике који долазе, желим да им година буде весела и здрава!  – поручује Радојевић.

 

Срећну, успешну и берићетну годину, испуњену здрављем и уживањем у винима са плавиначких падина, жели Вам „Винарија Плавинац“. Живели!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.