Oтворена куглана у Дворани Смедерево

Прошле седмице је званично почела да ради куглана у оквиру градске хале, чиме је комплетирана спортска понуда једне од најлепших дворана тог типа у Србији. Инвестиција је вредна четири и по милиона динара. Куглана има међународни сертификат и четири стазе, а свим Смедеревцима је на располагању за рекреацију. Радиће свих седам дана у недељи, у периоду од 10 до 23 сата радним данима, док ће за викенд радно време бити продужено.

Отварању је присуствовала и градоначелница Смедерева, др Јасна Аврамовишћ, која је и председник Скупштине акционара Спортске хале у Смедереву: „Од оснивања овог акционарског друштва и посебно након отварања хале Смедерево за потребе Универзијаде 2009. године, наш коначни циљ је био да комплетирамо целокупну понуду и да завршимо дворану. Сада смо то урадили и ја сам презадовољна. Град Смедерево је у адаптирање простора за кугланлу уложио више од четири милиона динара, а запослени у хали су, са својим пријатељима, улагали у опремање угоститељских капацитета и комплетне понуде у овом простору. Грађани морају да буду завдовољни условима у овој дворани и ја се надам да ће она бити на распологању и за рекреацију деце, омладине и других категорија становништва осим активних куглаша“

Члан Градског већа, ресорно задужен за спорт, Саша Бранежац, истакао је да је ово само једно у низу издвајања за инфраструктуру, које је најављено као стратегија рада локалне самоуправе у области спорта.

Рекао сам већ на крају прошле и самом почетку ове године, да је наш циљ да улажемо у инфраструктуру, у објекте, терене и игралиашта. Поред адаптације и коначног завршетка последњег спрата на објекту Спортског центра, где би требало да буду смештајни капацитети за госте спортисте, ова куглана је једна од тих стратешких ствари, а током године очекујемо и коначан завршетак атлетске стазе у тврђави. Радићемо и на изградњи и реконструкцији игралишта на отвореном, а ова куглана је оно што је недостајало Дворани Смедерево да употпуни понуду свих спортских садржаја“ – рекао је Бранежац.

Директор Иван Вучић објашњава да новоотворена куглана има међународни сертификат, што практично значи да ће ту моћи да се организују и међународни куглашки мечеви.

Многи не знају да је мушка селекција Србије првак света у куглању и та селекција је већ била овде на турниру, а за фебруар су нам се најавиле и девојке из женске куглашке репрезентације Србије. Ми смо презадовољни што смо успели да комплетираомо више од 90 досто понуде у дворани, јер после отварања теретане са фирмом Златан фитнес имамо све, стрељану, теретану и куглану. Остлао је само да завршимо и ватерену пуцаону у стрељани и имаћемо сто одсто завршену инфраструктуру у овој прелепој дворани“ – поручио је Вучић.

Leave a Reply

Your email address will not be published.