Победу осећам у ваздуху

 И КАНДИДАТ СРПСКЕ РАДИКАЛНЕ СТРАНКЕ У СМЕДЕРЕВУ:

Војислав Шешељ, лидер српских радикала, ове недеље је посетио Смедерево поручујући бирачима да гласају по својој савести, али и да буду свесни тога да није добро да сва власт буде у рукама једног човека.

Чланови и председништво Српске радикалне странке ових дана обилазе градове и општине по Србији, како би, према Шешељевим речима, током ове кратке кампање, пре свега проверили да ли су локални одбори те партије спремни за изборе и посао контролора, али и како би „опипали пулс“ јавности:
Наши су утисци добри и наша победа се већ осећа у ваздуху. Александар Вучић је председник Владе Србије и он мора ту функцију да обавља све до моје инаугурације за председника. У случају да победим тек од следеће године бих можда размишљао о расписивању парламентарних избора, наравно на предлог Владе, уколико околности буду такве. Наравно, кад ја положим заклетву као председник, Вучић може да бира, да остане председник Владе или не… Гласачима поручујем да добро размисле пре изласка на изборе, да гласају према својој савести, афинитету и уверењима. Ја ћу поштовати вољу народа каква год она буде, а гарантујем да се грађани, ако за мене гласају неће покајати. Уосталом, не би ваљало да сва власт у Србији буде у једним рукама. Ако Вучић преузме и ту функцију, онда све има у својим рукама, онда нема контроле. А ко би боље контролисао извршну и законодавну власт од мене? То не може ни Јеремић, ни Јанковић ни Прелетачевић. Ја знам да је Вучић јак у првом кругу и да немам шанси сада да га победим, али морам ову „ситну боранију“ да распршим да бих ушао у други круг где ме чека обрачун са Вучићем, и директни тв дуел, надам се да се то не може избећи и да ће јавност Србије моћи да види баш такав дуел – поручио је председник СРС Војислав Шешељ у Смедереву, додајући да за велике митинге нема ни пара ни времена, па ће радикали одржати само три већа скупа у Београду, Нишу и Новом Саду.

Leave a Reply

Your email address will not be published.