Јасна (ипак) прва

ПРЕДАТА ЈЕДНА ИЗБОРНА ЛИСТА

Градска изборна комисија се почетком недеље огласила свега једним скромним обавештењем за јавност, али је већ много пре тога на друштвеним мрежама свако могао да види предложену листу коју чине чланови више опција, а под окриљем Српске напредне странке. Изненађење или не, тек на на првој позицији ове листе за локалне изборе у Смедереву налази се име актуелне градоначелнице.

Од 4. марта када су расписани избори за одборнике скупштина градова и опшрина, смедервска Изборна комисија је, до 9. марта заседала пет пута.

„Изборна комисија утврдила је обрасце за спровођење избора и усвојила Пословник о раду и Роковник за вршење изборних радњи у поступку спровођења избора за одборнике Скупштине града Смедерева који су расписани за 26. април 2020. године. Обрасце је до сада преузело осам политичких странака – страначких коалиција и група грађана“ – наводи се на сајту Града и додаје да је Комисија  Решењем од 6. марта прогласила изборну листу „Александар Вучић – за нашу децу“ коју је поднела истоимена коалиција, а која је верификована наредног дана.

За разлику од раније праксе, изостало је (барем до припреме овог броја за штампу) објављивање комплетне листе кандидата, али су Смедеревци у детаље упућени захваљујући друштвеним мрежама на којима је списак „освануо“ скоро истог дана. Све у свему, прва на листи је Јасна Аврамовић, други Јован Беч, трећа Јасмина Војиновић, четврти Дејан Стошић, а пети Милош Томовић. Ко је очекивао да ће се ситуација после ових избора „рашчистити“ у смислу да ће смедеревске напредњаке водити једна или друга струја и да нам се све оно што је онемогућило нормалан рад локалне самоуправе у претходне две године неће поновити какав год био исход гласања, био је у заблуди. Надигравање се наставља…  

Leave a Reply

Your email address will not be published.