Све подређено Европском првенству

МИЛОШ ЈАНКОВИЋ ЧЛАН БОКСЕРСКОГ КЛУБА СМЕДЕРЕВАЦ ДРУГУ ГОДИНУ ЗАРЕДОМ  СЕНИОРСКИ ПРВАК ДРЖАВЕ

Боксер Смедеревца Милош Јанковић освојио је златну медаљу на државном првенству одржаном у Ваљеву и тако одбранио титулу првака Србије освојену пре годину дана. Уз то, успео је да савлада Вању Бачића, члана БК Спартак из Суботице, директног конкурента за место у сениорској репрезентацији Србије.
Губио сам три пута од њега и то је био разлог што нисам очекивао злато из Ваљева. Није било лако против њега јер сам осећао велики психолошки притисак. Када сам ушао у меч деловало ми је да губим. Онда сам схватио да он није ванземаљац и одлучио сам да дам свој максимум. Почео сам да користим његову тактику и то је на крају дало резултат. Славио сам заслужену победу на поене. Пре финала савладао сам Ристића из Лазаревца прекидом у трећој рунди, у полуфиналу сам био бољи од борца из Лесковца. Био сам бољи у све три рунде али нисам био задовољан својим издањем. На срећу, у финалу сам био прави – сматра Милош Јанковић кога годинама са успехом тренира легенда смедеревског бокса Љубиша Симић.
Крајем јуна, односно од 14. до 26. јуна у Харкову у Украјини одржаће се Европско првенство. Освајањем златне медаље Јанковић је обезбедио визу за наступ на скупу најбољих боксера Европе.
– Златна медаља из Ваљева требало би да ми гарантује наступ на Европском првенству. Међутим, није искључено да у Савезу донесу одлуку да се одржа још један или два изборна меча. Због свега тога, време преостало до Европског првенства подредићу припремама и надам се да ћу успети да се домогнем дреса са државним грбом. Знам ко су ми противници и ако дам максимум нема чега да се плашим. Надам се да ћу, уколико одем у Украјину, имати више среће него у Ротердаму када сам у првом колу за противника имао Руса од кога сам изгубио преглашавањем. Тад сам боксовао у категорији млади и ако је за утеху тај Рус је касније постао првак Европе – подсећа Јанковић.
Припреме за шампионат државе одрађене су у Бањи Врујци. Љубиша Симић и Милош Јанковић одлучили су да ништа не мењају па ће и припреме за Европско првенство одрадити у овом месту.

Leave a Reply

Your email address will not be published.