Ђаци и наставници разменили риме

ЈОШ ЈЕДАН ЗАНИМЉИВ ПРОГРАМ У ВРАНОВСКОЈ ШКОЛИ:

Посебним програмом, дан поезије и долазак пролећа су 21. марта, обележили и ђаци школе Доститеј Обрадовић у Вранову.

Наставница српског језика и књижевности Ивана Стојић, овога пута је приредила огледно угледни час у којем су учествовале како колеге, тако и школарци нижих и виших разреда. На ово дружење требало је понети само мало добре воље, понеки стих о пролећу, љубави, или спремити неку своју мисао која ће том приликом бити поклоњена другима…
Одзив је био одличан. Две девојчице из петог разреда су рецитовале своје стихове који су настали управо у част Дана поезије и доласка пролећа. Циљ је био да се наставници и деца друже, али и да им покажемо да је поезија свуда око нас. Колегенице које предају стране језике такође су припремиле ученике да рецитују на енглеском и француском. Чули смо преко 30 песама, од оних најпознатијих до неоткривених, што нас је подсетило да се неким ауторима вратимо, и мотивисало да неке друге још више упознамо – каже Ивана Стојић, наставник српског.
Било је ту игре, песама и забаве и по свему судећи програм је био ужитак и за децу и за наставнике, а када дружење прија, онда нема нема сумње да ће бити поновљено неким другим поводом.

Leave a Reply

Your email address will not be published.