Најлепше представе „он лајн“

1 min read

ПАТОС НУДИ УЖИВАЊЕ ЗА ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ: „ПЛАСТИЧНЕ БАШТЕ“, „БРАТ“ И „АЛИСА“

Позоришну трилогију, која је настала захваљујући изузетној сарадњи ПАТОС-а и театра Кореја из Лећа у Италији, недељом ће моћи да погледају мала и „велика деца“.

Brat 10, 11, 12 giugno / ex birreria di Miano / ore 23 (10 giugno ore 20.30) / durata 1 h circaCantieri per un’opera romda l’Opera del mendicante di John Gay / ideazione e regia Salvatore Tramacere / produzione Cantieri Teatrali Koreja e Centar Za Kulturu Smederevo / con il sostegno di Teatro Pubblico Pugliese / paese Italia, Serbia / lingua serbo-croato (con sottotitoli in italiano) / PRIMA ASSOLUTA

Ове представе, ПАТОС „изводи“ у склопу виртуелног програма Центра за културу Смедерево и кампање #ОстаниКодКуће, а биће на репертоару ЈуТјубе канала Центра наредне три недеље, 5, 12. и 19. априла са почетком од 20 часова. Све три представе потписује редитељ Салваторе Трамаћере, а приказиваће се по хронолошком редоследу настанка – „Пластичне баште“, „Брат“ и „Алиса“.

„Пластичне баште“ су несвакидашња корео-драма за децу од 7 до 107; „Брат“ је инклузивна представа настала по мотивима Просјачке опере Джона Геја; „Алиса“ је представа за за децу и младу публику, настала по мотивима чувене Алисе и земље чуда Луиса Керола.

У тренуцима када се читав свет суочава са здравственом и духовном кризом, улога уметности у њему је без преседана. У изолацији се суочавамо пре свега са унутрашњим демонима и зато је важно да разумемо и користимо свакодневно ону утилитарну страну уметности крепећи дух и мисао. Физичко кретање нам је лимитирано, али наш дух може и мора бити стално у покрету. Нјему су доступна читава пространства која једино уметност може да откључа.

Нашом „италијанском трилогијом“ желимо да са људима, и овако виртуелно, поделимо представе настале кроз сарадњу и пријатељство ПАТОС-а и театра Кореја из Лећа. Оне нас подсећају на нераскидиве везе које су кроз позориште настале између наша два града пре 15 година. Надамо се да ће публика која их је гледала, али и неке нове очи које их по први пут буду виделе, пожелети да их доживе једног дана поново на сцени Центра за културу када пребродимо целу ову ситуацију. До тада, желимо да вам се захвалимо на гостопримству унапред. Недељом у 20ч ваша кућа је сцена на којој играмо. Хвала вам на томе – поручује Душан Вулић, директор позоришта ПАТОС.

Leave a Reply

Your email address will not be published.