БРАТСКИ ПОЗДРАВ ИЗ КАРАНТИНА У ХРВАТСКОЈ

ПОЗДРАВ ИЗ  ХРВАТСКЕ, АЛИ ПРЕКО ЛОНДОНА!

Легендарни басиста „Азре“, Мишо Хрњак,  за Наше новине

Мишо данас ради у Лонодну и то на првој линији фронта, у болници, са најстаријм и најрањивијим пацијентима. У  слободно време, у глобалном, никада озваниченом Фејсбук  изазову, објављује  фотографије из прошлих, за њега, али и за већину нас, бољих времена.

У суботу (25. априла)  Миљенко Мишо Хрњак прославио је рођендан. Пре тога, 11. априла на Фејсу је објавио пост у којем је честитао диван дан  лидеру бенда „Азра“ и свом френду, легендарном Бранимиру Џонију Штулићу, али и својој мами, која је као и Џони рођена на исти дан.  Ту, негде, односно, мало после тога објавио је и заједничку слику са трећим из  фамозног, неки кажу, најбољег трија нашег рок енд рола, бубњарем  Борисом Леинером!  Као за промо ретроактивни носталгичарски рам за слику, фотографисали су се испред старог аутобуса, реплике  чувеног „Крстића и сина“ из култног филма  „Ко то тамо пева?“.

За све пријатеље из Смедерева, за све старе френдове, како он каже, имао је кратку поруку : „Само  полако, проћи ће све ово, као што је све лоше  увек пролазило. Свако  здравље вам желим и  чувајте се!“.

ПОЗДРАВ ОД ДАВОРА ЛУКАСА, ГРУПА ФИТ ИЗ РИЈЕКЕ:

Бићемо бгатији за два месеца игре, заједништва и љубави

Група ФИТ је крајем осамдесетих година прошлог века била један од најпопуларнијих њу вејв и рок бендова у старој Југославији. Хитови попут „Мачке“, „Пустићу да звони телефон“ или „Заборавићу све“  били су на врху топ листе. Бенд је 2011. године снимио сјајан кам бек албум, а сваке године наступају у Србији, најчешће у Београду. Давор Лукас, фронтмен и певач групе ФИТ, стари је пријатељ Смедерева, које му је остало у сјајној успомени након одличног концерта у Центру за културу, на јесен 1990.  године.  Давор Лукас је време у карантину, најпре искористио да објави своје старе фотке у неформалном изазову на Фејсбуку….Ево тих снимака са краја осмадесетихи, али и током деведестих година прошлог века, а ево и шта је Давор поручио Смедеревцима (21. априла 2020.):

„Ево драги моји, никад ми није досадно уз моју дјецу Ему (9) и Свена (5) и жену Маре. Учимо преко телевизије, мијесимо крух, кухамо, пјевамо, свирамо гитару, бубњеве на лонцима, свирамо на чашама. Плешемо, држимо се једни за друге и вртимо по соби, замишљамо да смо пирати, да летимо. Скачемо по кревету и гађамо се јастуцима. Имамо красно двориште у којем смо направили мали врт и учимо се пољопривреди. Засадили смо цвијеће, краставце, лаванду, блитву, парадајз, босиљак, кадуљу,  млади лук… И свакога дана залијевамо и гледамо како расте. Проћи ће сигуран сам и ово, а ми ћемо бити јачи и богатији за два мјесеца игре, заједништва и љубави. Будите ми здраво и живо, пусе од фамили Лукас ❤“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.