Сваки десети тестиран позитиван

ПОДУНАВСКИ ОКРУГ – 527 ПОТВРЂЕНИХ СЛУЧАЈЕВА

Према последњим подацима из Завода јавно здравље у Пожаревцу, у више места Браничевског и Подунавског округа има нових случајева заразе Ковидом 19. Уколико се на уму има број до сада потврђених случајева и број узетих узорака, закључак је да је код сваке десете (тестиране) особе налаз позитиван.   

У Пожаревцу је, од проглашења епидемије до почетка ове седмице укупно забележено 179 случајева, док их је у Петровцу на Млави сада 20, Великом Градишту осам, Малом Црнићу пет, Жагубици четири, Жабарима три и Голупцу један.

И у подунавском округу ситуација је још увек иста – увећава се број заражених па су до сада у Великој Плани регистрована 73 случаја, Смедеревској Паланци 178, а у Смедереву 267.

Према речима др Ане Јовановић, директора Завода за јавно здравље у Пожаревцу, до сада су на подручју Браничевског округа узета 4574 узорка, као и 5262 из Подунавског. Уједно са по 160 пацијената, пуне су ковид болнице у Смедереву и Пожаревцу. „Порука остаје иста, потребно је уздржати се од свега чега што носи ризик заразе и увек и свуда примењивати мере заштите“ – поручује директорка ЗЗЈЗ Пожаревац.  

Leave a Reply

Your email address will not be published.