Изложба сувенира, накита и домаће радиности

ПЕТИ  КРЕАТИВНИ ТРГ У СМЕДЕРЕВУ

Креативни трг окупио маштовите Смедеревце и посебно Смедеревке, са најлепшим сувенирима, накитом и делима такозване домаће радиности у нашем крају. На десетак тезги испред ЈП Смедеревска тврђава, на централном тргу, излагачи понудили бројне производе са смедеревским али и другим, неутралним мотивима.

Пети креативни трг у Смедереву одржан је  током три дана минулог викенда.  Излагало је десетак Смедереваца, који већ четири године делују не као удружење, већ као својеврсни скуп старт ап идеја, које су многима касније послужиле за озбиљне бизнис пројекте; Познати произвођачи медењака најбољи су пример за то.

Ми  се овде окупљамо већ четврту годину заредом, а ово је већ пети  креативни трг на којем окупљамо све заинтересоване Смедеревце и Смедеревке, који имају  шта да покажу домаћинима, али и њиховим гостима – каже Милица Луковић, координатор, која је од првог дана, већ четири године организатор овог дешавања у име  свих излагача и додаје: Ове године имамо бројне излагаче и разноврсну понуду, што је изузетно важно. Имамо ескпонате и дела од стакла, дрвета, уметничка дела креативних  Смедереваца, али и ствари и предмете који спадају у групу свакодневних потрепштина. Од  шнала и чешљића до великих модела бродомоделара Златка Пајића, који су изложени у просторијама информативног центра ЈП Смедеревска тврђава. Такође, имали смо и продајну изложбу у хуманитарне сврхе наших пријатеља из МС платформе Смедерево.

Занимљиве су биле поставке многих дама, које су „Креативни трг“ оплемениле накитом и бижутеријом, бројним украсима, сувенирима разних врста и облика са смедеревским мотивима, али и корисним свакодневним предметима, попут шнала, чешљева, украсних флаша и чаша, књижица, роковника… Марија  Станковић је имала посебно занимљив штанд са држачима за винске флаше и чаше и  дрвеним комплетом  за чаше, вино и мезе, како она каже: Ово је идеалан поклон, али и корисни предмет за све домаћице, домаћине који желе на једном пладњу гостима да донесу све што им је потребно – пиће, чаше и послужавнике са метезлуком –  каже Марија  Станковић. – Такође имамо и појединачне дрвене носаче за вино и две чаше за заљубљене парове. Њима смо  понуидили и лепе украсне свеће за романтичне вечери. – каже ова  креативна Смедеревка , која је уз „комплете за заљубљене“ и „добре домаћине и домаћице“, на тезги понудила и „мемори књижице“ са  носачима за слике и лепе поруке за рођендане или славља.

Било је још много естетски  фантастично урађених  предемта и сувенира, који су задовољавали највише стандарде Смедереваца и гостију нашег града, који су обилазили тезге, али и куповали  сувениере који су били двојако вредновани, неки као сјајни украсни комади, а други, пак, као изузетно корисне потрепштине. Најпотребније су, свакако, биле оне које су биле хуманитарне намене, попут сувенира  МС платформе, од чије продаје би требало да се лече сви чланови овог удружења оболели од мултиплесклерозе.

Leave a Reply

Your email address will not be published.