За две недеље 2000 новозаражених!

1 min read

ДЕЦЕМБАР РАЗБУКТАО КОРОНУ

У просеку, из Завода за јавно здравље у Пожаревцу стижу извештаји по којима се испостави да позитивне налазе теста, дневно, има између 100 и 150 Смедереваца.

Ако је раније и било неких дилема, сада их је реалност демантовала јер је и више него очигледно да је, уз толики број новопотврђених случајева заразе, уз како се може претпоставити знатно већи укупан број због чињенице да се, ковид амбуланти сигурно не јављају сви оболели, корона ушла у сваки делић града.

Уколико је веровати неким од наших суграђана, зараза је пронашла место за ширење чак и тамо где су мере поштоване, али је и најмања неопрезност очигледно и више него довољна да се сви они који носе маске, редовно перу и дезинфикују руке и избегавају ближе контакте са другима, ипак разболе.

Када се овај талас или боље речено бујица, преведе у бројке стање је овакво: само у периоду од почетка месеца до припреме овог броја за штампу забележен је 2041 нови случај од укупних 3457 од марта месеца и увођења ванредног стања. Ситуација је слична и у осталим градовима Подунавског округа, у Смедеревској Паланци је 1580 укупно (до пре две недеље 653), а и у Великој Плани се цифра утростручила – 1203 случаја (420 крајем новембра).  

Инспекције настављају да контролишу

У Подунавском управном округу настављен је појачан ванредни инспекцијски надзор привредних субјекта. Од 6. до 13. децембра 2020. републички, и инспекцијски органи локалних самоуправа, извршили су укупно 481 контролу. Утврђенo је 86 неправилности код 65 субјеката. Од почетка акције, од 29. октобра 2020. године па до 14. децембра, извршено је укупно 2457. контрола.

Leave a Reply

Your email address will not be published.