Почело КОДиграње у Научном клубу Смедерево

РОБОТИ СТИЖУ У ОСНОВНЕ ШКОЛЕ:

У оквиру програму „Битка за знање“ отпочела је акција „КОДиграње“ са циљем развоја нове писмености код основаца, стицање функционалног знања и учење вештина 21. века.

“КОДиграње” ће се за почетак бавити развојем информатичке писмености основаца и то захваљујући роботима које ће добити све школе заинтересоване за учешће у акцији.
Иначе, мБот робот се састоји из 38 делова, деца га склапају, програмирају и захваљујући њему уче. Ово ново учило, деци ће приближити професори које су програмери из Центра за креативно размишљање „Кликер“ обучили како да уз помоћ мБот робота науче своје ђаке да кодирају/програмирају.
Обука је одржана у Регионалном центру, који је са Научним клубом Смедерево и Центром за промоцију науке из Београда, партнер Фонду Б92 у овој акцији. Поред самог практичног рада са роботом, деца ће учити и теоријски део – „Шта је то роботика?“.
Просветни радници из нашег округа показали су велико интересовање да већ у првом кругу акције добију модерна учила за своју школу, те прођу обуку из базичног програмирања и та знања пренесу својим ђацима са којима ће стечено надограђивати.

Leave a Reply

Your email address will not be published.