Доказали смо да смо озбиљна партија

1 min read

 РАЗГОВОР С ПОВОДОМ >> МИЛИЈА БАРОВИЋ, ПРЕДСЕДНИК СПС У СМЕДЕРЕВУ

Показали смо да нам је држава на првом месту, а после тога странка.  Показали смо да можемо да повлачимо и тако крупне потезе, као што је подршка кандидату из друге партије, а да ипак, и даље останемо свој на своме – каже, за Наше новине председник смедеревских социјалиста, Милија Баровић.    

Пре избора је постојала дилема како ће гласати онај део бирачког тела који чине симпатизери и чланови СПС. Шта на ту тему сада кажете, после избора?
Најпре честитам нашем кандидату и председнику на победи. Можда је пре избора деловало да су социјалисти у дилеми, за кога ће гласати, да ли ће изаћи на изборе, и хоће ли на крају подржати заједничког кандидата. Ми смо и овај пут показали да смо озбиљна и одговорна партија и да смо одлуку руководства заиста и спровели у дело. Желим да се захвалим свим нашим члановима и бирачима који су схватили суштину и да је идеја подршке кандидатури Александра Вучића, била у намери да држава буде стабилна и да сви живимо у много бољим условима. Зато је Александар Вучић и био наш заједнички кандидат и мислим да су све те претходне дилеме, ако их је и било, отклоњене. Социјалисти су изашли на биралишта и свој глас дали Александру Вучићу.
Имали смо мању излазност од очекиване. Има ли то везе са свеопштим трендом или управо са СПС-ом јер се у једном тренутку, тај мањи одзив коментарисао као последица тога што су социјалисти наводно „заказали“. Колико је такав став утемељен према вашем мишљењу?
Не бих се сложио са таквом констатацијом. Пре бих рекао да се видело да су гласачи опозиционих партија заказали из разлога неадекватних кандидата. Многе партије нису кандидовале своје људе, већ су подржале неке друге. Такође, види се и да када иза неког кандидата не стоји странка, пада и број гласача. Јер, партије ипак имају неке своје мреже и механизме, знају како се долази до гласача, како их мотивишу, а када је појединац у питању то није случај.
Избори су донели нека померања на политичкој сцени. И раније је била дилема да ли ће се ваши чланови утопити у СНС. После свега, мислите ли да сте остали „своји на своме“ и да ли је заиста СПС после ових избора само јачи како сте то раније најављивали?
Апсолутно се слажем да је тако. Када се узму статистички подаци да је добар део чланова од оснивања је још увек ту, и даље су исти циљеви… Не мислим да је постојала било каква опасност да се партија угрози на тај начин. Ми смо објаснили разлоге за подршку Александру Вучићу, ти разлози су пре свега економске природе, као и политичка стабилност. То су све вредности за које се залаже СПС и ту политику спроводи и Влада у којој је и Ивица Дачић. Показали смо да нам је држава на првом месту, а после тога странка. Показали смо да можемо да повлачимо и тако крупне потезе, а да ипак, и даље останемо свој на своме.

Leave a Reply

Your email address will not be published.