Сви – на „Шопаловиће“

МЛАДИ СМЕДЕРЕВЦИ ИГРАЈУ ПРВУ РЕПРИЗУ НОВЕ ПРЕДСТАВЕ

Након премијерног извођења, млади Смедеревци из позоришта „Креативни хаос“ за суграђане поново играју представу „Путујуће позориште Шопаловић“. Наступају у оквиру 34. „Нушићевих дана“ што ће уједно бити и први програм фестивала.

Подсећамо, на текст Љубомира Симовића, који се сматра једном од најбољих српских драма, режију је урадила Невена Ракоћевић. Представа покушава да одгонетне где је граница између глумачке уметности и живота, где престаје фикција, а почиње реалност, али и да ли су људи искључиво материјалном окренута бића, како настаје и развија се зло без граница…
Представа почиње тако што Путујуће позориште Шопаловић на једној пијаци, како би публици у гостујућем граду приказали сцену из комада који изводе, играју део Шилерових „Разбојника“. Међутим, тренутак није ни мало погодан, али, на крају крајева, који, за уметност увек спутану разним околностима, јесте прави моменат – то је такође једно од значајних питања. Глумци „Креативног хаоса“ су урадили одличан посао, дођите, 19. априла да их, од 20 сати, подржимо на Великој сцени Центра за културу. Улаз је бесплатан.

Leave a Reply

Your email address will not be published.