Вести:
01.04.2015.
nase novine news image
На процени квалитета наставе, већина школа у нашој земљи добила је оцену „три“. Међу онима са најбољим оценама налази се пак и једна смедеревска установа. Реч је о основној школи „Др Јован Цвијић“.
01.04.2015.
nase novine news image
Клуб Кристал организовао је у недељу хуманитарну журку за петогодишњег Вука Обрадовића. Вук је дечак коме је потребна наша помоћ за лечење после операције тумора. Његови родитељи морају да обезбеде 100.000 динара за сваку месечну терапију и то у наредних пет година. Пошто надлежни немају решења за овакве случајеве, (терапија се наплаћује без обзира на узраст оболелог) породица Обрадовић приморана је да пронађе начин да обезбеди новац од којег, нажалост, буквално зависи живот њиховог детета.
01.04.2015.
nase novine news image
За разлику од осталих воћних врста, код којих се резидба углавном изводи у периоду мировања, код кајсије се препоручује извођење резидбе искључиво у периоду вегетације: од кретања пупољака у пролеће до средине августа. Кајсија се најбоље развија и плодоноси ако се резидба изводи у три временска рока: у рано пролеће, рана летња резидба и летња резидба.
01.04.2015.
nase novine news image
…Поручује Бане Спасовић, у интервјуу за Наше новине а у осврту на последње заседање скупштине каже: - Укупан износ средстава за ребаланс јесте око 4 милијарде и 200 милиона динара. Направили смо програм коришћења буџетских средстава, у коме могу пре свега да учествују јавна предузећа која су корисници ових средстава.
01.04.2015.
nase novine news image
Савет за безбедност саобраћаја града Смедерева покренуо је акцију оснивања Школске саобраћајне патроле. Прва патрола стартовала је у Сараорцима, у Основној школи „Херој Света Младеновић" која се налази поред државног пута на правцу Мала Крсна - Велика Плана.
01.04.2015.
nase novine news image
Током овогодишњег, дводневног семинара, неколико десетина стручњака из области оториноларингологије и ендокринологије, презентовало је радове на тему актуелних метода у лечењу и дијагностификовању болести из ових грана медицине.
01.04.2015.
nase novine news image
Европска Бизнис Скупштина (ЕБА) саопштила је намеру да Граду Смедереву додели „међународну заставу и уверење о инвестиционој атрактивности“.
01.04.2015.
nase novine news image
На прошлонедељној седници Градског већа, потврђено је решење о избору пројеката у култури који ће бити финансирани из буџета. У 2015. години, на основу спроведеног јавног конкурса, расподељена су средства у износу од 2 милиона динара.
01.04.2015.
nase novine news image
Најбољу понуду за изградњу нове хале у Индустријском парку, у власништву града, која ће бити уступана заинтересованим инвеститорима, дао је конзорцијум на челу са фирмом ИТГ
01.04.2015.
nase novine news image
Град Смедерево је добио Повељу лидера у региону, а мени као градоначелнику, поред награде, овај скуп много значи јер су обављени разговори са потенцијалним инвеститорима у оквиру решавања проблема енергетске ефикасности – каже градоначелница Јасна Аврамовић
1 2 3 >  »
nase novine banner2
nase novine banner
nase novine Мира Марковић,
домаћица


Свима је познато да животиње позитивно утичу на људе у смањењу стреса, анксиозности, депресији, чак је доказано да мачке предњаче у томе. Власници мачака имају мању шансу да добију срчани удар. Власници мачака ређе добију мождани удар него људи који их не чувају. Научници још нису успели да открију разлог, али претпоставља се да је то резултат смирујућег дејства које изазива мажење мачке. Иако су алрегије на животиње најчешћи покретач астме, истраживања показују да деца која одрастају уз мачку имају мање шансе да оболе од те болести. Али, са друге стране, деца чије су мајке алергичне на мачке највероватније ће оболети, уколико буду окружене њима. Стара прича да мачке смањују стрес и анксиозност код људи је, наравно, истинита. Мачке су веома забавне и могу Вас засмејавати цео дан. То и није чудно, јер су мачке сапутници људи већ хиљадама година. Мачке смањују и ублажавају човеков стрес: кад човек почне мазити мачку, његово се тело аутоматски смирује. Смањује се напетост и тело се опушта.  Људима које стрес води у инфаркт поседовање мачке и дружење с њом могу дословно спасити живот, јер смањује крвни притисак и смирује срце. Мачка је спремна да лежи уз болесног власника и преде данима. Љубимци пружају утеху и смањују осећај усамљености. Многе особе разговарају са својим љубимцима, тврдећи да их боље разумеју од људи. Дакле, мој савет је: набавите љубимца!
nase novine banner
KAFENISANJE

-Ако ти ово не испричам има да експлодирам! Моја другарица у моју канцеларију улеће као ненавођени пројектил. Нисам сигурна да л` ће да експлодира или ће да искулира. -Кувају ли у твом офису кафе смируше? Или имаш само оне за трачарење? – галами к`о да је дошла на партијски састанак. Толико је наложена да ја не стижем ништа да питам. Знам да је у њиховој малој странци (јер сваким даном постаје све мања) тесно к`о у мидеру.

nase novine anketa