Вести:
26.08.2015.
nase novine news image
...објаснила нам је Милица Станковић, домаћица и мајка два малолетна дечака. Када знаш за шта се бориш, каже, све је много лакше.
26.08.2015.
nase novine news image
Одржан је први програм који је најавио 128. Смедеревску јесен. У недељу је у Смедеревској тврђави организована 14. Међународна изложба паса свих раса уз учешће 72 страна излагача из 11 земаља, коју је отворио начелник Подунавског управног округа Радослав Цокић у присуству градоначелнице Смедерева др Јасне Аврамовић. Процењује се да је изложбу видело више од 4.000 посетилаца. Најбољи пас изложбе је Тои пудла из Шведске.
26.08.2015.
nase novine news image
Прва апотека у Смедереву је отворена 1859. године. Са годинама које су долазиле растао је број апотека које су све до 1963. године радиле самостално. Тада улазе у састав Опште болнице у Смедереву. Некако у то време почињу да се отварају апотеке у селима. Све до 1998. године смедеревске апотеке раде у оквиру Опште болнице да би 14. септембра била формирана Апотекарска установа Смедерево. Данашњи назив Апотека Смедерево носи од 2007. године. У свом саставу има 16 апотека, седам на ширем градском подручју и девет у сеоским месним заједницама.
26.08.2015.
nase novine news image
Вила Обреновића је средином маја угостила прву туру посетилаца. Интересовање за обилазак је велико, а осим Смедереваца, долазе и гости из других градова па и иностранства. О томе како изгледа посета, шта је најзанимљивије и зашто летњиковац Обреновића плени, за ово издање Наших новина говори један од водича, историчар уметности Весна Адић.
26.08.2015.
nase novine news image
Два дома за старе која су затворена нису имала лиценцу за рад. У првом, како је утврдила надлежна инспекција боравило је 17 корисника. У другом затвореном дому, на смештају је затечено 18 корисника, углавном старих, теже покретних и са знацима деменције, смештених у неадекватним просторијама, у нехигијенским условима, потенцијално ризичним по здравље и живот
26.08.2015.
nase novine news image
Град на Дунаву биће од 1. до 15. септембра, 128. пут, престоница грожђа и вина. И ове године организатори су приредили раскошан програм који ће задовољити најразличитије укусе.
26.08.2015.
nase novine news image
Уз средства националне Канцеларије за помоћ и обнову и Фонда солидарности Европске уније, биће обновљени мостови на територији града Смедерева.
19.08.2015.
nase novine news image
Смедеревац, Златко Пајић јавности је одавно познат због своје страсти према бродарству, а његови модели привукли су пажњу где год да су презентовани. Уз то се, често може чути да својим рукама, на тај начин оживљава и приноси нам део прошлости. Низу од преко 30 макета, недавно је додао и Дунавску воденицу. То није био лак посао, јер тих бродова више нема код нас, као ни било каквих смерница, али Златко се снашао и овога пута...
19.08.2015.
nase novine news image
Утврђена је релативно ниска бројност комараца али су од 4 анализирана узорка два била позитивна на присуство вируса Западног Нила и то код оних уловљених на локацији код фабрике Милан Благојевић у улици Ђуре Стругара и у Рибарском насељу на Oрешцу. Узорци узети код Новог гробља и у Излетничкој улици код Хотела Смедерево, били су негативни.
19.08.2015.
nase novine news image
Одборници смедеревске скупштине на последњем заседању донели су одлуку да се Раднички универзитет припоји Регионалном центру за професионални развој запослених у Смедереву.
1 2 3 >  »
nase novine banner2
nase novine banner
nase novine Љиљана Аранђеловић,
пензионер


Постоје различите врсте среће. Појављују се неке нове, другачије од претходних, занимљивије, и због тога ће се дуже памтити. Многе туге су прошле, лагано и тихо остају иза нас. Све што нам је од БОГА чекамо раширених руку са радошћу за лепше и безбрижније сутра. За живот са лакоћом онако како умемо и знамо. Ништа дефинитивно није трагично колико тешка болест и смрт. Радујте се, то вам је од БОГА дато. А не да патите и тугујете. Пронађите ту унутрашњу снагу, моћ. Сви ми имамо моћ, онолико колико смо је свесни, и колико смо научили да је користимо. Уживајте у животу. Постоји много начина за то. Треба бити СВОЈ...  Немогуће је бити испуњен докле год следимо некога. Љубичица никада не може постати ружа, али љубичица сама по себи може бити савршен цвет. Бивајући несигуран, човек тражи сигурност у имитацији другог. То ствара страх, из којег се рађа илузија склоништа и утехе у другом и многе погрешне идеје о дисциплини, медитацији и потчињавању себе идеалу. Све ово указује на недостатак разумевања, на сталну присутност незнања. То је корен патње и уместо да га пронађете, ви мислите да можете разумети себе кроз другог. Ово константно упоређивање са нечијим примером само води у илузију и патњу. То је пут на који морате поћи сасвим сами, без пратилаца, без жене или мужа или књига... 
nase novine banner
KAFENISANJE

Август лењо протиче кроз град. После месец и по дана тропске врелине, све тече успорено. У башти познатог градског кафеа – сви столови пуни. Опуштен неки свет у сред радног времена. Моја другарица и ја такође у сред радног времена испијамо дуге кафе: -Нисам начисто са овим августом – почиње она да теоретише – никад се не зна јесу ли одмори прошли, или сезона траје до половине октобра… Углавном, шта год сам покушала да завршим ових дана, нисам успела. Сви су, бре на одморима!

nase novine anketa