Вести:
15.10.2014.
nase novine news image
Најважније је да коначно постоји дијалог, да је неко вољан да саслуша не само наше проблеме већ и сугестије које имамо, јер су оне резултат дугогодишњег искуства – каже за Наше новине, Ружица Ђурђевић, власница Интер- механике, поводом интензивних сусрета и преговора привредника и ресорног министра.
15.10.2014.
nase novine news image
ОШ „Др Јован Цвијић“ недавно је прославила 55 рођендан. Две петице са те рођенданске торте, уједно би могле да буду и оцене рада минулих деценија.
15.10.2014.
nase novine news image
„Поведи друга, сестру ил’ брата и отвори вртићка врата“, слоган је под којим је на Тргу у Смедереву, 9. октобра представљен програм „Вртићи без граница“.
15.10.2014.
nase novine news image
Додељене су пригодне награде и захвалнице за учешће на манифестацији, али и за очување ове смотре, а проглашене су и најлепше млекарице и млекари.
15.10.2014.
nase novine news image
Због недостатка новца, Марија Милутинов у априлу није отишла на четврту трансплантацију матичних ћелија. Тренутно је на Клиници за рехабилитацију деце у Београду.
15.10.2014.
nase novine news image
Крајем новембра биће познато да ли ће смедеревски Дом здравља добити преко потребну акредитацију. Да би се нашли на списку добитника акредитације потребно је да испуне неколико преко потребних стандарда. Ради се о стандардима у вези са лечењем и услугама пруженим пацијенту, за рад служби клиничке подршке, пратећих служби и стандардима који се односе на руковођење и управљање.
15.10.2014.
nase novine news image
- После свих ових тешких месеци, мислим да смо од понедељка ушли у нову фазу. На један други начин смо представљени Србији, не као баласт већ као мотор развоја, и ми због таквог става и треба да будемо захвални премијеру.
15.10.2014.
nase novine news image
„Ћимолаја“ је директно обавестила Желвоз о намерама. С друге стране, за раднике два смедеревска медија и њихових 40 породица, све је још увек неизвесно - не знају да ли има заинтересованих за куповину Нашег гласа и Телевизије Смедерево.
15.10.2014.
nase novine news image
Станић тврди да му је отказ уручен у време док се налази на боловању,за шта, каже, има уредну документацију коју је доставио и фирми.
15.10.2014.
nase novine news image
Јован Јовановић, председник Организације особа са ампутираним екстремитетима, поручује породицама које имају особе са неким видом инвалидитета, да се обрате Центру за социјални рад у Смедереву и овој организацији, где ће добити све потребне информације о условима и правима која имају по закону.
1 2 3 >  »
nase novine banner2
nase novine banner
nase novine Марија Сочанац
професор разредне наставе


Обожавам  свој град. И Улицу краља Петра и Дунавски кеј и Тврђаву и Дунав, иако се у њему никада окупала нисам окупала...  И волим Тршу, и волим Дајку и волим  пљескавице код Паје, кремпиту у Мимози, погачице код Ловца, смедеревске блејаче по кафићима.Волим их. Наши су. Моји су. Волим чак и оно што више нисам сигурна да постоји – фудбалски клуб Смедерево, Железару, Милан Благојевић. И још......волим оговарања, она права, сочна, смедеревска. Оно кад сви знају боље од тебе шта радиш и са ким. Ако сте, којим случајем, бесни из неког разлога на Смедерево, ево савета како да га волите, без обзира на све.  Прво,  морате да познајете све ово о чему сам говорила, да умете да жалите за тим стварима, да имате сећање на  основну школу, Димитрије Давидовић, Цвићеву, Доситеј Обрадовић и Нушићеву... Друго, да загрлите свој град најјаче кад му дођете издалека. И на крају да причате бајку о томе како је ово савршен град јер то заслужују људи који живе у њему баш због свих тих несавршености. У најкраћем, мој савет би гласио, волите свој град чак и онда када мислите да немате ниједан довољно добар разлог за то!
nase novine banner
KAFENISANJE

-Ово стезање каиша и стискање зуба ми не иде баш најбоље. Моја познаница се труди да звучи опуштено и весело, али јој то не успева. Нервозно се врпољи у столици док као опуштено пијуцкамо кафу. –Ни михољско лето ми не прија, толико сам бре нервозна.

nase novine anketa