Вести:
07.10.2015.
nase novine news image
Најјефтинији огрев у овој сезони је дрво под условом да га пронађете по нижој, односно цени од 4.200 динара за метар. У том случају грејање стамбеног простора од 60 квадрата, износи 34.600. Следе угаљ и ТА пећи уколико акумулирају само ноћу, док је лож уље убедљиво најскупљи енергент - за 180 дана потребно је издвојити невероватних 150. 000 динара.
07.10.2015.
nase novine news image
Још увек нема грипа, али је од прошле недеље почело прикупљање података о оболелима од обољења слична грипу. У Србији је почела вакцинација против сезонског грипа.
07.10.2015.
nase novine news image
Смедеревац Љубомир Милосављевић, добровољни давалац крви који је до сада 46 пута дао крв, оформио је на Фејсбуку групу „Добровољни даваоци крви Смедерева“. Ова страница окупља нешто више од хиљаду Смедереваца. Акцијиа „Дођи на кафу“ организована је у сарадњи у Служби за трансфузију смедеревске Опште болнице „Свети Лука“ и околних кафића са жељом да се промовише добровољно давалаштво крви. Сви који дају крв, могу да добију бесплатну кафу у кафићима.
07.10.2015.
nase novine news image
Предстојећа сезона у ЈП Грејање, почиње на време и уз више од 500 тона мазута у резервоарима. Овога пута, судећи по ономе што за Наше новине каже директор, Владимир Кулагић, Смедеревци ће бити задовољни централним грејањем.
07.10.2015.
nase novine news image
Висока пећ број 1 у Железари Смедерево, која је била у ремонту протеклих пет месеци, кренуће са радом у петак, 9. октобра 2015. године.
07.10.2015.
nase novine news image
… рекао је премијер Александар Вучић и додао: - менаџменту ПКЦ поручујем: запослите још људи преко тог плана, нека буде 2000 па и више, а Влада ће сигурно помоћи
07.10.2015.
nase novine news image
Представници Владе, локалне самоуправе и руководство PTC Germany потписали су меморандум о сарадњи којим је предвиђено да нова хала у власништву града, буде дата у закуп тој компанији која се бави прерадом рибе и плодова мора. За потребе складиштења, град се обавезао и на изградњу хладњаче површине 500 метара квадратних.
30.09.2015.
nase novine news image
Jet oil Srbia у Смедереву послује од марта ове године. Реч је о савременом складишту, капацитета преко 25.000.000 литара. За сада је компанија углавном орјентисана ка складиштењу евро дизела и безоловног моторног бензина. Занимљиво је да, од почетка послује искључиво као страна инвестиција, без икаквог удела олакшица и субвенција од стране државе. О томе, као и о утисцима након првих шест месеци пословања, за Наше новине говори Марјана Вуковић из компаније Jet oil Srbia.
30.09.2015.
nase novine news image
Локална самоуправа делује конкретним мерама, у овом тренутку првенствено кроз учешће на конкурсима за доделу монтажних кућа, грађевинског матерјала или куповине сеоских имања, али је најважније да избеглице заиста постану део нашег друштва.
30.09.2015.
nase novine news image
Јовица Петковић сахрањен је прошлог четвртка на смедеревском Старом гробљу, а пре тога у скупштинској сали Градске управе одржан је комеморативни скуп, коме су присуствовали челници Града Смедерева, његови пријатељи и колеге и многи грађани Смедерева.
1 2 3 >  »
nase novine banner2
nase novine banner
nase novine Андреја Павловић,
професор математике


Налазимо се у сред обележавања Дечје недеље, недеље када различитим активностима подсећамо и себе и друге ко је најважнији у нашим животима. Професори ће мењати улоге са ђацима, такмичити се са њима у спорту, учествовати на приредбама, сакупљати књиге за школу "Доситеј Обрадовић" јер су несрећно остали без библиотеке. И све је то узалуд ако остаје само на једној недељи, ако сваки дан не буде дечји дан док им је то неопходно.  Задатак свих нас је да им то пружимо. Развијајмо им логику, подстичимо их да стално размишљају, сами доносе закључке макар и погрешне, да траже знање. Научимо их да воле, научимо их толеранцији и хуманости, пријатељству, да буду храбри. И све је то много теже без подршке родитеља. Нису они криви што посла нема, плате су мале, рачуни велики, будућност неизвесна. Питајте их како су провели дан, шта се радило у школи, имају ли неки проблем, симпатију... Похвалите и наградите их када се потруде. И није једино битно да ли су јели или урадили домаћи, неопходна им је стална подршка за многе проблеме и од професора и од родитеља. И тако 365 дана, сваке године....само тако можемо да им помогнемо да победе у игри коју зовемо живот."
nase novine banner
KAFENISANJE

-Ово ти је овдашња басна о Цврчку и Мраву. Два лика које је сплет околности довео у исту причу… Моја другарица воли да шири градске пикантерије. Прати шта се дешава у „међуљудским“ односима како у реалном животу тако и на друштвеним мрежама и то, наравно, пласира даље уз кафенисање. Слутим да је „сплет околности“ које помиње као битан оквир за ову причу – политичка ситуација.

nase novine anketa