Вести:
29.10.2014.
nase novine news image
Месна заједница Златно брдо оформљена је пре 32 године, када је 1982. издвојена из Месне заједнице Лештар. Процењује се да на њеној територији од 263 хектара данас живи близу 7000 становника у 2000 домаћинстава.
29.10.2014.
nase novine news image
Желећи да посебним пограмом допринесу обележавању Нушићевог јубилеја, ђаци Техничке школе припремили омаж писцу. Представа „Нушићу с љубављу“ премијерно ће бити изведена 1.новембра од 18 сати у Центру за културу.
29.10.2014.
nase novine news image
Предузеће је започело активности у вези са могућностима повећања броја паркинг места и припремило предлог ценовника за Надзорни одбор, за повећање цена услуга паркирања за 10 одсто.
29.10.2014.
nase novine news image
Ребаланс буџета требало би да се нађе на наредној седници Скупштине града, почетком новембра.
29.10.2014.
nase novine news image
Сетва пшенице је увелико трбало да почне, али због честих киша засејана је тек по нека њива. Оптимални услови за сетву су већ при крају тако да се са пробијањем рокова количина семенске пшенице треба повећати за 10, а касније и више посто. То ће повећати трошкове сетве, што ратарима неће ићи на руку.
29.10.2014.
nase novine news image
Уместо у Турској, наша осмогодишња суграђанка Јања Стаменковић биће оперисана у Швајцарској.Ово су одлучили њени родитељи који су, након компликација насталих у договору са турском клиником, били приморани да промене план.Новац који је у хуманитарним акцијама прикупљен за Турску (53 000 долара), нажалост, није довољан за операцију у Швајцарској.
29.10.2014.
nase novine news image
- Ово за Наше новине каже Бојан Бојковић који очекује да ће нови купац у Смедерево стићи у децембру.
29.10.2014.
nase novine news image
Горан Станић провео је 33 године у Желвозу.Сам прехрањује четворочлану породицу са којом станује у изнајмљеном стану.На штрајк глађу, каже, био је приморан јер му деца гладују,нема пара за кирију,а ни за огрев.
29.10.2014.
nase novine news image
Након усвојеног захтева мештана Радинца, да се саобраћај на пружном прелазу ка том селу регулише без прекида, одустало се од најављене блокаде пруге.
22.10.2014.
nase novine news image
Основана одлуком Кнеза Михаила, једног од највећих српских рефорамтора међу владарима, О.Ш. „Јован Јовановић Змај“ сведок је свега што је, од средине 19. века до данас, обележило историју града и земље.
1 2 3 >  »
nase novine banner2
nase novine banner
nase novine Др Љубиша Поповић,
директор Центра за елиминацију алергија


Алергија на намирнице се јавља код преосетљивих особа, то је имуна упала која узрокује на поновљени контакт алергена и антитела . Може се јавити у свим животним добима, међутим, деца су најсклонија. Најчешћи алергени у храни су спојеви који садрже шећере и масноће. Намирнице које најчешће узрокују алергије су житарице, млеко, јаја, рибе, ракови и шкољке, соја, кикирики, ораси, бадеми, лешници и јагоде и киви. Алергијске реакције на храну су разнолике. Могу да изазову реакције опасне по живот или да захвате један од органа. Најчешће су кожне реакције. Неретко, алергија на храну се манифестује само тзв. оралним алергијским синдромом, односно осећањем печења или свраба језика, отоком језика, усана, непца или ждрела. Захваћеност дисајног система може да се манифестује симптомима астме и алергијског ринитиса. Симптоми алергије на храну у систему за варење су грчеви, мучнина, повраћање и дијареја. У сваком случају, чим приметите прве симптоме требало би да одреагујете, јер без обзира колико вам безопасно изгледале алергије, оне ипак могу да изазову озбиљне компликације.Када посумњате да сте ви или ваше дете алергични, постоји неколико начина како да то и утврдите, односно да сазнате да ли сте алергични на одређене намирнице: кожним тестовима, одређивањем нивоа специфичних  антитела у крви, потом провокацијским тестом, када се, према одређеном протоколу, дају намирнице за које се сумња да су узрок алергије и прати се могући настанак алергијских симптома. Један од најпоузданијих начина је свакако тестирање биорезонантном методом апаратом (тензор тест техником) помоћу тест сета ампула на око 90 најчешћих елемената хране и помоћу КТТ тест сета адитива. 
nase novine banner
KAFENISANJE

-Ел верујеш ти у партијске идеале? Не могу чак ни да се насмејем. Мој друг са којим пијем редовну кафу „уздуж и попреко“ стрпљиво чека да му одговорим. -Ако је то неки нови челенџ, само нађи неке згодне типове, оно к`о Чеда у акцији. Батали ме са тим вашим партијским првацима. Ту не помажу идеали.

nase novine anketa