Вести:
27.08.2014.
nase novine news image
У Земљорадничкој задрузи у Вранову подељен је семенски материјал пољопривредним произвођачима, чији су усеви страдали у мајским поплавама.
27.08.2014.
nase novine news image
Максималан износ је 80.000 динара, што је довољно за осемењавање 40 крава.
27.08.2014.
nase novine news image
Уговори о уређењу атарских путева са представницима 40 градова и општина, међу којима је Смедерево, потписани су 27. јуна са Министарством пољопривреде и заштите животне средине.
27.08.2014.
nase novine news image
Концерт популарног певача Жељка Васића у Малом граду смедеревске тврђаве, првобитно најављен за 24.август, одложен је због нестабилних временских прилика и суботњег невремена у региону,саопштила је Туристичка организација Смедерева, као организатор концерта.
27.08.2014.
nase novine news image
За родитеље који имају више школараца, опремање за школу, са „просечним“ платама представља немогућу мисију, па ће добро доћи чекови и куповина на одложено плаћање, а неки ће морати и у дозвољени минус или кредит.
27.08.2014.
nase novine news image
На иницијативу ПУ, одржан је састанак полицијских службеника са директорима школа на подручју Смедерева. Тема сусрета била је безбедност ђака.
27.08.2014.
nase novine news image
Незванично, преговара се о наступима Легенди, Леа Мартина, Рибље чорбе, Тропикал бенда, Кемала Монтена, Неверних беба, а ко ће од ових извођача гостовати на Смедеревској јесени још није познато.
27.08.2014.
nase novine news image
Наставак падавина уништио би и онако смањен род, а киша би додатно утицала на проценат шећера, што би се на крају одразило и на квалитет и укус вина.
27.08.2014.
nase novine news image
Процена је да ће се процес проналаска стратешког партнера окончати до краја године,а да ће на јесен бити познат будући статус фабрике, па и њен нови власник. Дуже од тога ни железара не може да издржи на овај начин, потврдио је за Наше новине Бојан Бојковић,први човек за финансије челичане.
27.08.2014.
nase novine news image
Пре неколико дана Владан Цветковић одлучио је да се отвореним писмом обрати и самом премијеру Александру Вучићу, председнику Скупштине Смедерева Бранчету Стојановићу, али и јавности јер „ има право да зна“.
1 2 3 >  »
nase novine banner2
nase novine banner
nase novine Сузана Ранковић,
референт у Градској стамбеној агенцији


Искористићу део из  „родитељске заклетве“ коју сам недавно прочитала и која ми се јако допала. Моја деца су већ одрасла али ће за мене увек бити деца. Верујем да ће ово користити свима, поготово младим родитељима: Покушајте да своје дете разумете и подржите. Оно нема никога осим вас. Тек касније ће вршњаци бити значајни у његовом животу, али другари дођу и оду својим путем, а ви ћете увек бити његови родитељи. Другог тату или маму никада неће наћи. Контролишите своје амбиције и негујте његове. Ваше дете не мора и не треба да буде исто што и ви. Оно треба да има сопствене снове и жеље. Разговарајте, договорајте се, преговарајте. Комуникација ће увек бити најбољи начин вашег разумевања и основа поверења. Испуните оно што обећате. Зато увек будите опрезни са оним што обећавате. Дозволите му право на грешку. Не заборавите да је и ваше дете само дете.  Оно се тек развија и учи на својим грешкама. Неопходно је да тога будете свесни. Негујте његово самопоуздање. Похвалите га кад год можете, не само за постигнуте резултате већ и за уложени труд. Саслушајте и поштујте његово мишљење. И вама је у детињству било веома важно да вас  родитељи саслушају и уваже оно што имате да им кажете. Стално подсећајте дете колико га волите. Иако верујете да оно то зна, важно је да му то говорите и показујете, без обзира колико година има.  Мој савет је да што више разговарате са својом децом. Предлажем да направите списак обостраних права и обавеза и да се тога придржавате.
nase novine banner
KAFENISANJE

Елем, прича креће овако: Невреме које је прошлог викенда захватило Србију, свом силином сручило се и на Смедерево. Лило је као из кабла, град нас је заобишао, али грмљавина и громови нису. Један такав удар грома оставио је моју другарицу без фиксне телефоније и целог пакета: интернет плус телевизија.

nase novine anketa