Вести:
17.09.2014.
nase novine news image
Отварање нових фабрика, попут ПКЦ груп, логично, резултира и повећаним интересовањем за одређене профиле. Представници те компаније су већ посетили школу и истакли намеру да првенствено младима пруже шансу.
17.09.2014.
nase novine news image
Сајам пољопривредне механизације, који је 39. пут за редом организован у недељу, 14. септембра, показао је исправност одлуке ЈКП Пијаце да убудуће ову сајамску манифестацију организује два пута месечно.
17.09.2014.
nase novine news image
Од почетка недеље захуктава се атмосфера пред свечано отварање Смедеревске јесени. Најатрактивнији чин од ове године има нешто другачију концепцију.
17.09.2014.
nase novine news image
Протеклог викнеда, „Удружење љубитеља уметности Мирјана Марјановић“ организовало је мешовиту изложбу у бару Хогар.
17.09.2014.
nase novine news image
Ово је наш град, ми живимо у њему, и сви заједно морамо да га чувамо –кажу у ЈКП „Чистоћа“ и најављују да ће кренути у озбиљну кампању интерактивне сарадње са грађанима
17.09.2014.
nase novine news image
Беспарица све чешће одлаже спремање зимнице и смањује број тегли у остави. Нису задовољни ни купци, а ни продавци поврћа.
17.09.2014.
nase novine news image
Смедерево је међу ретким, већим градовима у Србији где није било кандидата заинтересованих за позив јавног бележника. Та ситуација отежала је и рад Основног суда у Смедереву, на чијим је судијама сада и посао сачињавања бројних уговора.
10.09.2014.
nase novine news image
Стицањем дипломе у Институт Гоша, дипломирани кандидати ће моћи да раде на најодговорнијим пословима припреме, надзора, контроле извршења и експертизе заварених спојева.
10.09.2014.
nase novine news image
Овогодишње 51. ЉКИ у два дана на пожаревачком хиподрому окупиле су око 15 000 људи, заљубљеника у коњички спорт из целе Србије. Читавог викенда Пожаревац је био у знаку Љубичевских коњичких игара.
10.09.2014.
nase novine news image
„Наша радост“ примењује посебан прогам за привикавање малишана на боравак у вртићу.
1 2 3 >  »
nase novine banner2
nase novine banner
nase novine Весна Стевановић
домаћица


Конзервирајте само најквалитетније воће и поврће, одсецеците нездраве делове. Воће или поврће кувајте у емајлираном, ватросталном и алуминијском посуђу.  Тегле треба да буду у беспрекорном хигијенском стању, добро их оперите, оцедите на чистом убрусу, а најбоље је да их пастеризујете у машини за судове. Стерилизујте и остали прибор и посуђе и оставите да се осуши без брисања.  Како бисте спречили пуцање тегли при пуњењу врућим садржајем, под њих ставите влажну крпу. Тегле је најбоље затворити вакумским затварачем. Поклопце и чепове, као и ивице тегли и флаша пре пуњења пребришите алкохолом или сирћетом.  Постоји мишљење да ајвар пре затварања тегли треба кратко запећи да би се направила корица и да би тако остао дуже свеж, или да се на врх долије уље да би се спречио продор ваздуха. То су стари бакини трикови, али баке нису имале модерне тегле са затврачима који дихтују, него су све покривале газом и целофаном. Дакле, не морате стављати уље, али тегле треба добро затворити, окренути наопако, а када се охладе вратити у усправан положај како би се ваздух са врха спустио на дно. Приметићете карактеристичан звук приликом отварања тегли, јер сте на овај начин практично вакумирали садржај.Тегле са зимницом чувајте на сувом, прозрачном и тамном месту. Ако се ипак појаве знаци кварења, зимницу, уколико је то још могуће, прокувајте и накнадно стерилишите, или покушајте да спасите пребацивањем садржаја у другу теглу.
nase novine banner
KAFENISANJE

-Могу ли нешто да те питам? Човек кога сам вероватно видела два пута у животу, без пардона прилази столу. Пијем кафу у малом женском друштву и није ми ни до каквих питања и одговора. Тек што смо наручиле кафу и почеле да оговарамо све редом, а човек хоће нешто да пита!

nase novine anketa