Вести:
01.07.2015.
nase novine news image
Први Конгрес стручних радника у предшколским установама Србије окупио је око 16.000 запослених у области предшколског васпитања (медицинских сестара, директора, стручних сарадника...) међу којима је било више од 12.000 васпитача. Конгресу су присуствовали представници Словеније, Црне Горе и свих градова Србије. Учешће Смедерева било је изузетно запажено. Директорка ПУ „Наша радост“ Смедерево Мирјана Ћосић и члан Већа за образовање Миша Ивковић, на најбољи начин презентовали су пројекат ширења мреже раног предшколског васпитања деце узраста од три до пет и по година.
01.07.2015.
nase novine news image
“Слика коју смо одавде послали говори више од дела. Урадили смо праву ствар. Најбитније је да смо нашем пливачко ватерполо клубу омогућили да има термине на базену. Очекујем да и наш град ускоро добије екипу која ће се такмичити. Лепо је што имамо подршку Ватерполо савеза Србије и председника Милорада Кривокапића. Међу ових пет хиљада љубитеља овог спорта у публици су били људи из кабинета председника Републике Србије. Присуствовали смо спектаклу у Смедереву и надам се да се неће на томе завршити. То је смисао постојања овог спортског комплекса, а ми као локална самоуправа смо ту да подржимо свакога. Надам се да ћемо после овога успети да уз помоћ свих и покријемо овај наш базен. Уколико би се обезбедили смештајни капацитети имали би овде прави спортски комплекс где би репрезентације могле да долазе код нас. Смедерево полако али сигурно иде добрим путем и мислим да правимо један амбијент по којем се разликујемо од осталих градова” .
01.07.2015.
nase novine news image
Када је, пре пар недеља, Дирекција за урбанизам и изградњу, почела реконструкцију на делу пута од мегамаркета код Железничке станице у правцу Дунава, део наших суграђана је бурно дочекао вест о радовима који за последицу имају и сечу стабала платана, старих више деценија. Посадићемо ново дрвеће, али та стабла за разлику од претходних, неће угрожавати безбедност наших суграђана – поручују из Дирекције.
01.07.2015.
nase novine news image
Најбоље резултате на завршном испиту имала је Основна школа “Доситеј Обрадовић” на Царини – 34,88. Друга је школа “Др Јован Цвијић”, а следе је осмаци из Давидовићеве.
01.07.2015.
nase novine news image
Влада Србије, недавно је, након најаве да су две компаније озбиљно заинтересоване за даља улагања у Железару, оформила радни тим, на челу са министром привреде Жељком Сертићем. Задатак тима је да комуникацију са потенцијалним инвеститорима постави на највиши ниво, каже, у разговору за Наше новине Бојан Бојковић, члан Надзорног одбора Железаре и новоформиране радне групе.
24.06.2015.
nase novine news image
Прошле недеље, свет је обележио још један Дан заштите животне средине, а у Србији је то био повод да медији пренесу податке Алијансе за животну средину, према којима, живимо у трећој земљи у Европи по загађености ваздуха. Међу пет најзагађенијих је и Смедерево.
24.06.2015.
nase novine news image
У саставу суспендованих честица могу да буду најразличитије материје, а оно што се контролише јесу тешки и токсични метали и то су укупни полуциклични ароматични угљоводоници, баш због својих канцерогених својстава.
24.06.2015.
nase novine news image
Светски дан заштите животне средине, 5. јун, обележен је под слоганом „Седам милијарди снова. Једна Планета. Користи је пажљиво“.
24.06.2015.
nase novine news image
Дирекција за изградњу у последње време је радила на преуређењу дела Дунавског парка. Познато игралиште које свакодневно привлачи бројне малишане, убудуће ће бити уређеније, али и безбедније јер је у току постављање нове подлоге у виду гумених плоча.
24.06.2015.
nase novine news image
Летњи камп веронауке јединствен је у Србији и ове године прославиће пунолетство. Наиме ово је 18. година како се за време летњег распуста у Јасенку бесплатно бораве ученици различитог узраста, који желе да сазнају нешто више о вери.
1 2 3 >  »
nase novine banner2
nase novine banner
nase novine Маријана Николић,
учитељица


Не могу да вам опишем колико сам била разочарана када су ми саопштили да ни школа ни општина немају средстава за набавку књига за одличне ученике. Због штедње прекидамо дугогодишњу традицију симболичног награђивања одличних ђака. Питам се колико ће се то новца уштедети кад знамо да су и књиге јефтиније него икад. Срамота ме је било док сам на родитељском састанку покушавала да оправдам овај поступак школе и градске власти. „За наставничке екскурзије су се нашле паре, негодовао је један од родитеља“, а ја једноставно нисам знала где да гледам, док сам уместо књига најбољим ђацима уручивала нешто што је личило на дипломе - на папиру у боји похвалница одштампана на школском штампачу. Чујем да су неке моје колеге о свом трошку обезбедиле књиге за одличне ђаке, и овом приликом им честитам на том гесту. За ову годину смо сви закаснили, али да се ово не би поновило волела бих да посаветујем Шкослке одборе, представнике локалне самоуправе и Савете родитеља да у току наредне школске године пронађу начин да се обезбеде књиге за одличне ученике. Да су данас видели њихове разочаре и тужне погледе све би им било јасно.
nase novine banner
KAFENISANJE

-Нема пара к`о да се неваља… Мој друг дубоко уздише док пијемо домаћу кафу у његовој канцеларији. Каже да на рачуну није видео озбиљну суму данима.

nase novine anketa