Вести:
16.04.2014.
nase novine news image
Привредно друштво „ЕПС Снабдевање“ израдило је рачун за електричну енергију са новим изгледом у сарадњи са Министарством енергетике, развоја и заштите животне средине и Агенцијом за енергетику, а уважене су и примедбе Радне групе за утврђивање узрока увећаних децембарских рачуна.
16.04.2014.
nase novine news image
Очекује се учешће око 400 ученика смедеревских основних и средњих школа као и гостију из Суботице, Иванова, Петровца на Млави, Беле Цркве, Милошевца, Делиблата и Београда.
16.04.2014.
nase novine news image
Смедерево је један од градова добитника плакете за изузетан допринос унапређивању положаја и побољшању квалитета живота Рома у Србији.
16.04.2014.
nase novine news image
Градско веће је утврдило и предлоге одлука о изменама и допунама одлука које се усклађују са Законом о прекршајима.
16.04.2014.
nase novine news image
Кинолошко друштво Смедерево у суботу је било домаћин 6. Међународне изложбе паса свих раса ( CACIB ).
16.04.2014.
nase novine news image
Поводом 20 година мото окупљања у Србији, 18. и 19. априла у Тврђави ће бити организован 17. мото скуп Мото клуба „Улични борац“, што ће уз рок концерте обележити отварање сезоне.
16.04.2014.
nase novine news image
Сетва кукуруза у смедеревском атару планирана је на близу 17.000 хектара. До сада је обављена половина овог посла.
16.04.2014.
nase novine news image
И компанија Металфер негирала је да преговара са Владом Србије о презимању Железаре Смедерево.
16.04.2014.
nase novine news image
Пентаксим или Инфанрикс до даљег неће моћи да добије ни једно дете у Србији. Из смедеревског Дома здравља поручују да нема разлога за панику и да је тренутна узнемиреност неоправдана.
16.04.2014.
nase novine news image
Празник над празницима, верници који време рачунају по Грегоријанском календару, такође славе 20.априла.
1 2 3 >  »
nase novine banner2
nase novine banner
nase novine Гордан Младеновић
дипл.инжењер геологије


Пошто сам у сталној комуникацији са људима, због природе посла који обављам али и у свакодневном животу, приметио сам колико су људи постали негативни, нестрпљиви, конфликтни, народски речено све им је краћи фитиљ. Притиснути бројним тешкоћама све  су мање толерантни, мада сматрам да то не сме да буде оправдање за вербалне и физичке сукобе, завист и лоше понашање. Мислим да треба избегавати конфликте у сваком смислу. Од односа са послодавцима клијентима, комшијама, пролазницима, до таксиста међу којима има јако бахатих, у шта сам се лично уверио. Многи људи су нервозни, због тога чак и када видите да се спремају за напад, сетите се да је за свађу потребно двоје. Ускратите им то задовољство да вас избаце из такта, ипак, паметнији попушта. Будите бар ви толерантни и смирени, покушајте да нађете заједнички језик. Иако личи на немогућу мисију, наоружајте се стрпљењем и толеранцијом, видећете најчешће успева. Наравно, нећете трпети нечији безобразлук и тортуру, али вреди покушати. Надам се да ће доћи бољи дани па ће и атмосфера бити колико толико боља, а људи растерећенији и позитивнији ... Дакле, мој савет је избегавати конфликте и бити толерантан.
nase novine banner
KAFENISANJE

-Имам за тебе праву посластицу! Ово ми телефоном обећава моја познаница коју дуго нисам видела. И док се ја премишљам шта да јој одговорим, она доноси одлуку и у своје и у моје име: -Стави кафу, стижем!

nase novine anketa