Вести:
29.07.2015.
nase novine news image
Примарни задатак смедеревског Дома здравља је да очува и унапреди здравље суграђана. У први план ставља квалитет услуга заснован на стручности особља и поузданости дијагностике, као и задовољство корисника пруженим услугама. Дом здравља је носилац примарне здравствене заштите у граду и осигураницима пружа превентивне, дијагностичке, терапијске и рехабилитационе услуге у циљу спречавања, сузбијања, раног откривања и лечења болести и повреда.
29.07.2015.
nase novine news image
Воду најнерационалнијe троше житељи друге висинске зоне у насељима око центра где је потрошња далеко мања. Рекордни дистрибуција у најјачим налетима тропског таласа, била је 330 литара у секунди. Наш Водовод има могућности да произведе и много више, али то није разлог за расипање, поручује, за Наше новине, Саша Ботић, заменик директора тог јавног предузећа.
29.07.2015.
nase novine news image
Почетком недеље, одржана су прва суђења на којима ће, наредних месеци, родитељи окупљени у групи „Незаконите цене вртића“ путем тужби покушати да се изборе за обештећење.
29.07.2015.
nase novine news image
Након окончања процедуре конкурса за избор извођача радова, а недуго пошто је Министарство културе определило средства од 21 милиона и 500 000 динара, настављени су радови на Језавском бедему.
29.07.2015.
nase novine news image
У то верује група бивших радника која ових дана најављује активније медијске кампање у намери да представи нови програм оживљавања Годомина. Комбинат, чије земљиште нико не жели, још увек може да прехрани много породица, верују некадашњи радници и од државе траже да им уступи остатак имања.
22.07.2015.
nase novine news image
Оно што радује организаторе је рекордан одзив учесника. За наслов најбољег надметаће се око 250 учесника из 22 земље у 48 екипа са неколико континената. Званични тренинзи почињу 3. августа, а први дан такмичења је 7. август
22.07.2015.
nase novine news image
Када су повишене спољашње температуре, онда је повећан број позива Служби хитне медицинске помоћи смедеревског Дома здравља. Медицинске екипе врло често пружају помоћ људима на улици.
22.07.2015.
nase novine news image
Шалиначки багери и даље су међу посећенијим купалиштима у околини Смедерева. Купачи су често свесни ризика, али на то вештачко језеро одлазе јер је једина алтернатива за расхлађење у природи, ван градског бетона и асфалта. Док већина посетилаца, деценијама криви градске власти што тај простор није уређенији и безбеднији, нико, ко је иоле упознат са проблемом, не жели да преузме одговорност да од ризичних и непредвидивих дубина на Шалинцу, направи сигурно купалиште.
22.07.2015.
nase novine news image
На Карађорђевом брду у Смедереву у Установи за дневни боравак деце, младих и одраслих особа са сметњама у развоју "Сунце" прошлог петка било је свечано. Повод за лепо дружење био је други рођендан ове установе поводом које је организована и пригодна свечаност.
22.07.2015.
nase novine news image
Комбајни су радили пуном паром и на преко 40 степени. Врша је била изузетно напорна а један од комбајнера тврди да му је пре неки дан могла доћи главе. Био је сам на њиви када му је услед велике врућине, у усијаном комбајну, позлило. Затекао се у атару Кулича где нема телефонског сигнала, те су га само флаше са водом из којих се поливао, спасиле да не поклекне од „вапе“ и врелине.
1 2 3 >  »
nase novine banner2
nase novine banner
nase novine Милан Поповић,
новинар, аутор емисије „Задња кућа Србија“


Веле, брзо се живи. Значи, неко даје гас. Ти си тај који мора да вуче ручну. Макар се гуме упалиле. Капиталистичка јурњава, наметнута глад за „каријером“, немање времена, пословни састанци до изнемеглости, продаја магле, руке се тресу када зазвони телефон и видиш да те зове „неформални власник твог живота“. После година маштања о јахтама, шампањцу, пешчаним плажама, скупим сатовима схватиш да је то успело само неколицини људи - остали су дали здравље и памет да они то добију. Најважније - потрошили су своје време. Ако на чамцу на отвореном мору нема деце која се јуре, ако у скупи сат гледаш, а нико те не чека, ако јуриш новим аутомобилом, а позади нико не седи - нећеш знати где си „беше“ погрешио. Погрешио си у жељама. Зато је моја жеља данас поново да будем здрав, да немам власника свог живота и да моје даме не гледају у скупи сат када ћу се вратити. Повуци ручну.
nase novine banner
KAFENISANJE

-Ми смо ти најјача привредна грана, бре! Нема ту циле, миле, пера, жика… Зна се ко је ко у граду…нико бре, не сме да се зеза с нама… Ово, оно, брате…. Кикбоксер, који је на волшебан начни постао лево сметало задужено за нешто у овдашњем јавном предузећу, стручно ми објашњава функционисање државе кроз јавни сектор.

nase novine anketa