Вести:
08.04.2015.
nase novine news image
Инвалидима у Смедереву, Болница и Дом здравља и раније су настојали да олакшају прегледе и да их поштеде гужви и чекања, а картице приоритета које ће почетком наредног месеца заживети и у пракси, додатно ће им помоћи приликом посета здравственим установама.
08.04.2015.
nase novine news image
Малишанима Предшколске установе „Наша радост" у Смедереву омогућено је да већ у најранијем узрасту почну са развијањем еколошке свести. Уз помоћ својих васпитача и захваљујући „зеленим острвима“ - специјалним контејнерима за селекцију отпада, које је вртићима поклонила локална самоуправа, деца се у најранијем узрасту мотивишу да раздвајају отпад и уче шта је рециклажа.
08.04.2015.
nase novine news image
Међународна застава о инвестиционој атрактивности, ускоро ће се вијорити и у Смедереву. Поред досадашњих позитивних искустава са страним партнерима (Финци ПКЦ, Италијани Ћимолаја...) и то потврђује да је Смедерево атрактивно страним инвеститорима. Наиме, Европска Бизнис Скупштина (ЕБА) саопштила је намеру да Граду Смедереву додели „међународну заставу и уверење о инвестиционој атрактивности".
08.04.2015.
nase novine news image
Литија је неизоставни део живота верујућих у сваком месту. У Смедереву, светковање градске славе има вишевековну традицију, а од 19. века, литија се носи на дан Светлог понедељка.
08.04.2015.
nase novine news image
Током прошлонедељног састанка у Подунавском управном округу, директор Инспектората за рад у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Бојан Јоцић и његов помоћник Дејан Ковачевић разговарали су са представницима локалних самоуправа са подручја овог округа, Регионалне привредне коморе и синдикалцима смедеревских фирми о начинима сузбијања рада на црно.
01.04.2015.
nase novine news image
На процени квалитета наставе, већина школа у нашој земљи добила је оцену „три“. Међу онима са најбољим оценама налази се пак и једна смедеревска установа. Реч је о основној школи „Др Јован Цвијић“.
01.04.2015.
nase novine news image
Клуб Кристал организовао је у недељу хуманитарну журку за петогодишњег Вука Обрадовића. Вук је дечак коме је потребна наша помоћ за лечење после операције тумора. Његови родитељи морају да обезбеде 100.000 динара за сваку месечну терапију и то у наредних пет година. Пошто надлежни немају решења за овакве случајеве, (терапија се наплаћује без обзира на узраст оболелог) породица Обрадовић приморана је да пронађе начин да обезбеди новац од којег, нажалост, буквално зависи живот њиховог детета.
01.04.2015.
nase novine news image
За разлику од осталих воћних врста, код којих се резидба углавном изводи у периоду мировања, код кајсије се препоручује извођење резидбе искључиво у периоду вегетације: од кретања пупољака у пролеће до средине августа. Кајсија се најбоље развија и плодоноси ако се резидба изводи у три временска рока: у рано пролеће, рана летња резидба и летња резидба.
01.04.2015.
nase novine news image
…Поручује Бане Спасовић, у интервјуу за Наше новине а у осврту на последње заседање скупштине каже: - Укупан износ средстава за ребаланс јесте око 4 милијарде и 200 милиона динара. Направили смо програм коришћења буџетских средстава, у коме могу пре свега да учествују јавна предузећа која су корисници ових средстава.
01.04.2015.
nase novine news image
Савет за безбедност саобраћаја града Смедерева покренуо је акцију оснивања Школске саобраћајне патроле. Прва патрола стартовала је у Сараорцима, у Основној школи „Херој Света Младеновић" која се налази поред државног пута на правцу Мала Крсна - Велика Плана.
1 2 3 >  »
nase novine banner2
nase novine banner
nase novine Слободанка Гогић,
диспечер у Такси служби


Желим да вам предложим оригиналан и једноставан начин за украшавање васкршњих јаја. Можемо га звати и еколошким, јер за ову технику декупажа неће бити потребан лепак или било какве боје. Овај начин је апсолутно безбедан и прилично једноставан. Таква варијанта биће погодна за све домаћице, јер користећи ову декупаж технику са салветама, можете направити праву уметност, чак и ако нисте вешти у цртању. Довољно је да изаберете лепе салвете. Дакле, биће вам потребно:  беланце, трослојна салвета, четкица и наравно барено јаје. Узмите трослојну салвету са жељеном декорацијом. Раздвојте салвету на два дела, биће нам потребан само горњи део. Исеците из салвете жељени цртеж, цвеће или слично... Узимамо претходно обарено јаје и премазујемо беланцетом на месту где ћемо лепити исечени цртеж. Лепимо га на јаје и преко поново пажљиво премазујемо беланцетом. Јаје је практично готово, треба само да се осуши. Када се осуши, све несавршености постаће невидљиве. Добили смо лепо празнично јаје. Ово је основна идеја. Не морате прекривати цело јаје деловима салвета. Укључите своју фантазију, и са мало стрпљења добићете маштовите украсе на вашим васкршњим јајима. Срећан Васкрс!
nase novine banner
KAFENISANJE

-`ел постиш? Моја другарица звучи строго док запрепашћено гледа у кафу коју сам наручила: ем продужена, ем са млеком. Немам ни воље, а још мање разлога да јој се правдам, а она преподобна, наставља да звоца: -Страсна је седмица, строги пост, а гледај –пуна кафана.

nase novine anketa