Вести:
04.03.2015.
nase novine news image
Влада Републике Србије је донела акт којим се сагласила де се власници, односно корисници пољопривредног, шумског и грађевинског земљишта на територији јединица локалних самоуправа, који су имали штете услед поплава, ослободе обавезе плаћања накнаде за одводњавање за 2014. годину.
04.03.2015.
nase novine news image
Прес центар Удружења новинара Србије у петак је био домаћин завршне конференције пројекта “Систем за сакупљање споредних производа животињског порекла на територији Смедерева и Ковина. Присутнима су се обратили Бранче Стојановић председник Скупштине града Смедерева, Здравка Ковачевић Васић менаџер пројекта, Милан Полак испред аустријске Развојне агенције менаџер Гранд шеме, Нина Михајловић испред из министарства привреде, Славица Николић Стајковић испред министарства пољопривреде и заштите животне средине Управа за ветерину и Слађана Ћириковачки представник Ковина и члан Пројектног тима.
04.03.2015.
nase novine news image
На вест да је у њихову школу уведена мера коју сматрају непримереном и срамотном одлуком, смедеревски гимназијалци самоиницијативно су организовали свакодневне протесте подршке професорима у штрајку и смењеном директору.
04.03.2015.
nase novine news image
…поручили су професори Гимназије. Јавни протест био је прилика да штрајкачи понове захтеве: укидање принудне управе, преиспитивање одлуке о разрешењу Милутина Вучковића и именовања Радмиле Трајковић за В. Д. Директора и новог Школског одбора
04.03.2015.
nase novine news image
Током свог вишедеценијског мандата, директор је овде завео својеврсну диктатуру и сваког ко би му се супротставио чекало је изопштавање из колектива и мобинг. То знам, јер и ја имам таква искуства, осетила сам то на својој кожи – каже Радмила Трајковић, новопостављени В. Д. директора Гимназије
04.03.2015.
nase novine news image
Прошле недеље, из Министарства просвете у Гимназију је стигло решење којим се налаже распуштање Школског одбора, директор разрешава, а на његово место је постављен нов вршилац дужности. Развој догађаја, колектив сматра чином урушавања просвете.
04.03.2015.
nase novine news image
-За почетак ће бити ангажовано од 20 до 30 радника и двојица или тројица из Италије – каже Симоне Аполони за Наше новине
04.03.2015.
nase novine news image
Смедерево један од ретких градова које је похвалио Сектор за ванредне ситуације јер је све планове урадио на време, а сада је урадио и План и Процену угрожености у ванредним ситуацијама.
25.02.2015.
nase novine news image
Археолог који је обновио бројне, за културну баштину значајне споменике, познат је као изразити локал патриота и та љубав према Смедереву избија из готово сваке његове реченице. Широј јавности, Дејан Радовановић познат је и као борац за очување Кулича и Шалинца, аутор текстова у којима се са носталгијом присећа старог Смедерева, водич најмлађих суграђана кроз прошлост овог града о чијем сваком кутку, рекло би се, зна готово све.
25.02.2015.
nase novine news image
Од благовремене и адекватне прихране усева, у највећој мери, зависиће принос пшенице.
1 2 3 >  »
nase novine banner2
nase novine banner
nase novine Др Анђелка Арсенијевић
 


Време је када се многи жале на бол у грлу и мишићима, кијавицу и друге симптоме вирусних инфекција. Да бисмо избегли ширење вируса потребно је придржавати се неких једноставних али веома корисних упутстава. Избегавајте близак контакт са људима који су болесни (љубљење, грљење, руковање, спавање у истој просторији…) Када сте болесни, будите на дистанци од других да их заштитите. Избегавајте гужве и масовна окупљања. Избегавајте дуготрајно задржавање на јавним местима, вишечасовно чекање у редовима, чекаоницама, присуствовање масовним конгресима, скуповама и слично. Нарочито су изложени вирусној нфекцији људи у просторијама у којима нема дотока свежег ваздуга. При кијању и кашљану покријте нос и уста мармицом . Марамицу је неопходно бацити одмах после употребе. Због тога се саветују папирне марамице. Уколико немате марамицу покријте уста и нос надлактицом, а ако кинете у длан одмах оперите руке. Перите руке често, у трајању од најмање 20 секунди водом и сапуном, посебно после кашљања и кијања. Средства на бази алкохола могу бити ефикасна за дезинфекцију руку после прања. Избегавајте додиривање очију, носа и уста зато што се микроорганизми често преносе кад особа додирује нешто контаминирано (запрљано) микроорганизмима ( гелендер на степеништу, шипке у градским аутобусима...), а затим додирује очи, нос, уста. Чистите чврсте површине (кваке на вратима) често и уобичајеним средствима за чишћење. Консултујте лекара и одсуствујте са посла или из школе када сте болесни.
nase novine banner
KAFENISANJE

-Да ли је нормално што ми не штрајкујемо? Задње време дошло, а ми – шуш! Нико не да писне. Сви само ћуте и чекају нешто… -А ја сам мислила да сте углавном на боловањима – не могу да се суздржим јер знам да ме чека подуже малтретирање.

nase novine anketa