Вести:
19.11.2014.
nase novine news image
Сматра се да у Србији данас са ХИВ-ом живи 1842 особе. Реч је о подацима са почетка ове године. Процењује се да још 1.800 особа не зна да је инфицирано ХИВ-ом, односно процењена преваленција ХИВ инфекције у популацији узраста 15 и више година је мања од 0,1%.
19.11.2014.
nase novine news image
Фонд за развој пољопривреде наставља да исплаћује субвенционирани део камате за наменске кредите одобрене у претходне три године. Реч је о раније закљученим споразумима за пољопривредну производњу са регистрованим пољопривредним произвођачима.
19.11.2014.
nase novine news image
Регистрована пољопривредна домаћинства имају још мало времена да конкуришу за субвенционисање набавке пластеника и опреме за пластенике у 2014. години. Рок за пријављивање истекао је 15. Новембра, али је Фонд за развој пољопривереде оставио могућност пољопривредницима да конкуришу за субвенције све до утрошка средства предвиђених за ту намену.
19.11.2014.
nase novine news image
Послодавци из Смедерева највише потражују раднике за административне, књиговодствене и послове рачуноводства, а шансу за запослење имају и електро и машински техничари и инжењери. Најтраженије занатлије и даље – заваривачи.
19.11.2014.
nase novine news image
У једном истраживању које је обухватило и Дом за старе и пензионере у Смедереву, чак 43% корисника у Србији, дом је доспело не својом вољом, већ под некаквим притиском.
19.11.2014.
nase novine news image
Удружење грађана Језава и Српски покрет обнове и даље позивају на обелодањивање истине о Смедеревцима који су били жртве ослобођеног Смедерева.
19.11.2014.
nase novine news image
Ребалансом буџета, износ у градској каси смањен је за више од 550 милиона. Због смањеног прилива власт најављује ригорозније мере штедње.
19.11.2014.
nase novine news image
Објекат ћемо комплетно завршити до 7.децембра и предати га Финцима. Испоштоваћемо уговорени рок, то је сасвим извесно,каже Милија Баровић, први човек градитељског конзорцијума.
12.11.2014.
nase novine news image
Једна од најактуелнијих тема у Општој болници „ Свети Лука“ је планирана адаптација дела Интерног одељења. Тим поводом, у Спортској хали 15. новембра биће одржан хуманитарни концерт. Наступиће Амадеус бенд, као и локална група Need.
12.11.2014.
nase novine news image
Кашњење у сетви озимих стрнина није новост.У последњих неколико година у оптималном року се сејало од 50-60% планираних површина, што ове године неће бити случај. Још увек није посејана ни половина планираних површина.
1 2 3 >  »
nase novine banner2
nase novine banner
nase novine Др Мирослава Јевтић,
интерниста


Време слава је увелико почело .Вредни домаћини и домаћице се труде да дочекају госте са изобиљем на столу на дан славе. По сатром српском обичају, гости морају испоштовати родбину, кумове, пријатеље и у току тих дана обиђу и више кућа у којима се слави. То је период када ми, који радимо у болници, имамо много више посла него уобичајено. Морам вас подсетити на умереност у храни и у пићу, као и на значај редовне физичке активности . Ово се посебно односи на хроничне болеснике са повишеним притиском, обољењем крвних судова срца и мозга, болеснике са дијабетесом, гихтом, и све који уз редовно узимање лекова морају водити рачуна и о исхрани. На сваком славском столу ће се наћи понешто што можете изабрати да не нашкодите себи, и да при томе не увредите домаћине . Јако је важно и одржавање редовне физичке активности у овом периоду кад год нам временске прилке то дозвољавају .Користите сваки дан без падавина , клизавице која нас тек чека .Изађите напоље бар пола сата и крећите се у ритму који вам одговара , неко ће трчати, неко брже или лаганије ходати, али је важно боравити на свежем ваздуху . Прикладно се обуците, водите рачуна и о обући која мора бити удобна и не сме бити клизава. Идите у шетњу, сами или у друштву. Искористите лепо шеталиште поред Дунава, нашу тврђаву или неко вама пријатно и лепо место и имаћете вишеструке користи од тога и за психичко и за физичко здравље.
nase novine banner
KAFENISANJE

-Жива нисам шта се ово дешава! Моја познаница ненајављено улази у моју канцеларију, и као да је то сасвим нормално спушта се у столицу преко пута мене: -Намерно сам свратила, знам да си заузета, али, рекох да ти кажем ко су они због који смо сви ми разапети на крст срама…

nase novine anketa