Вести:
22.10.2014.
nase novine news image
Основана одлуком Кнеза Михаила, једног од највећих српских рефорамтора међу владарима, О.Ш. „Јован Јовановић Змај“ сведок је свега што је, од средине 19. века до данас, обележило историју града и земље.
22.10.2014.
nase novine news image
Бродомоделар Златко Пајић, у сарадњи са Музејом и основним школама, одржао је три радионице за наше школарце. Повод је била Дечија недеља.
22.10.2014.
nase novine news image
Прошле недеље у Врбовцу отворен је адаптирани вртић, чиме су створени услови за рад мешовите васпитно-образовне групе деце узраста од 3-5 до,5 година.
22.10.2014.
nase novine news image
Регионална привредна комора Пожаревац, компанија “Метех” и Град Смедерево организовали су Регионалном центру за професионални развој запослених округли сто “Слободне зоне као фактор убрзаног развоја локалне-економске заједнице”.
22.10.2014.
nase novine news image
У намери да младе из руралних средина који су погодне жртве, заштите од потенцијале радне и сексуалне експлоатације, у 15 оближњих села, почевши од ове недеље, организатори ће реализовати вршњачке радионице за ученике 7. и 8. разреда.
22.10.2014.
nase novine news image
Јелена Стојановић не види од рођења.То је није спречило да у животу постигне више од многих младих људи без хендикепа.Није било лако, али ова тридесетпетогодишња Смедеревка храбро корача кроз све препреке. У року је завршила Правни факултет у Београду као редован студент. Као гимназијалка волела је новинарство. То јој није постала професија, али је прати током живота. Писала је за часописе за слепе, на Радио Смедереву водила емисију „ Погледајмо истини у очи“ коју касније наставља на локалној телевизији. За некога ко не види, каже, рад пред камерама је посебно искуство. Струка је одводи у суд где је две године била приправник, а потом се, сплетом околности,поново на неки начин, враћа „ старој љубави“ – медијима. У Државној лутрији Србије шест и по година радила је као пи –ар и организатор хуманитарних пројеката. Од јула прошле године запослена је Градској управи као самостални стручни сарадник за социјалну политику и здравствену заштиту. Велики је борац за бољи живот слепих у Смедереву, али и шире. На челу је градске организације слепих и слабовидих и потпредседница је Савеза слепих Србије, где је уједно и повереник за информисање. Један је од представника Србије у скупштини Европског савеза слепих. Годинама уређује часопис за слепе и салбовиде жене на Брајевом писму. Члан је и програмског савета РТС-а и емисије „ Место за нас“, посвећене животу инвалидних особа. Повод за овај разговор је Светски дан слепих који је обележен 15.октобра.
22.10.2014.
nase novine news image
Таман када су помислили да их је „огрејало сунце“ када је овогодишњи род кукуруза у питању, ратаре је као гром погодила вест да се кукуруз откупљује по цени од десетак динара за килограм.
22.10.2014.
nase novine news image
Наведене залихе су планиране за октобар, али сада можемо са већом сигурношћу рећи да ће покрити и прву недељу новембра. Крајем прошле недеље наручено је додатних 250 тона горива што ће накнадно обезбедити сигурност у испоруци топлотне енергије, каже директор ЈП за стембене услуге и топлификацију.
22.10.2014.
nase novine news image
Протест адвокатуре у највећој мери је угрозио процесе кривичног поступка и тиме на слободи практично оставио осумњичене за тежа дела. Грађанске парнице се, с друге стране, одвијају углавном несметано, поручују председници Вишег и Основног суда у Смедереву.
15.10.2014.
nase novine news image
Најважније је да коначно постоји дијалог, да је неко вољан да саслуша не само наше проблеме већ и сугестије које имамо, јер су оне резултат дугогодишњег искуства – каже за Наше новине, Ружица Ђурђевић, власница Интер- механике, поводом интензивних сусрета и преговора привредника и ресорног министра.
1 2 3 >  »
nase novine banner2
nase novine banner
nase novine Никола Гогић,
саобраћајни техничар


Ако се према себи не односите онако како бисте желели да се други односе према вама, никада нећете моћи да промените ствари на боље. Када вам приоритет постане властито добро расположење, имаћете основни предуслов да будете срећни. Размишљајте  о стварима које вас радују и о особама које волите. Избегавајте људе који све виде црно и који вас оптерећују сопственим  бригама. Давање привлачи позитивну енергију. Будите хумани, помозите колико можете онима којима је потребна помоћ. Много је боље бити у позицији да некоме пружате помоћ уместо да је примате. Знајте да давање не осиромашује већ обогаћује! Када желите нешто привући у свој живот, гледајте да најпре ускладите жеље и могућности. Будите реални, али увек идите корак напред, не враћајте се стално у прошлост и не жалите изнова за оним што нисте урадили. Размишљајте шта ћете следеће предузети да вама и онима које волите буде боље. Амбиција је здрава и чини људе срећнима, а завист их чини несрећнима. Избегавајте поређења са другима јер могу да покваре амбиције. Фокусирајте се на личне циљеве и снове. Као што не би требало да се упоређујете са осталима, тако је и битно запамтити да се не треба бринути  шта други мисле о вама. Весели људи су спонтани, природни и реални; кажу шта мисле и осећају, и не брине их шта други мисле о њима. Запамтите да не зависите од туђег мишљења и не обазирите се на то шта ће ко рећи. Будите сами ковачи своје среће!
nase novine banner
KAFENISANJE

Моја другарица неколико година тражи посао. -Нашла бих га ја да знам где да га тражим – каже она са дозом нескривене самоироније. Смеје се на сопствени рачун: - Пази, кад не могу а верујем колико сам смотана.

nase novine anketa