Дизнијева магија у Смедереву

ЗАНИМЉИВ ПРОГРАМ УЧЕНИКА МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ

Другог дана викенда, у препуној Концертној дворани Центра за културу Смедерево одржан је концерт Дизнијеве музике за наше најмлађе суграђане.

Концерт су организовале Драгана Тасић, професорка соло певања и Ана Сретеновић, клавирски сарадник уз помоћ ученика музичке школе “Коста Манојловић” из Смедерева.
“Идеја за овако нешто је заједничка. Пре пет година, 2012. године смо први пут организовали концерт овакве врсте. Наши ученици и ја смо схватили да је то нешто што их интересује као активност ван школе и мимо онога што се на часовима ради, а где опет можемо да применимо урађено. Учестовало је 12 ученика наше школе и они су сами своје костиме направили. Неки су завршили код мене певање, неки на соло певању, док су остали на српском традиционалном певању, али најважније је истаћи да су то ученици различитих генерација наше сколе који су се усталили у тој групи” наводи Драгана Тасић.
Избор композиција и сам концепт концерта се временом мењао. Неке песме су престали да изводе док су нове убачене, у зависности од тога који Дизнијев цртани филм је тренутно актуелан. Каже искрено да ни сама није очекивала толики број људи јер је најава концерта била организована само путем плаката и друштвених мрежа и да је очигледно да Смедереву недостају такве активности.
“Коментари који су до нас стигли били су најпозитивнији. Оно што је најважније јесте да су деца била толико мирна и да су реаговала на све оно што се дешавало на сцени. Препознавали су ликове иако наши костими нису били баш најбољи. Деца од две године су све препознавала, чак је била и једна беба која није плакала, која је тих пола сата колико је концерт трајао, била мирна. На крају концерта сам позвала све који желе да се сликају са ликовима из цртаћа и тада је кренуо стампедо деце са својим родитељима. Било је сјајно” одушевљено ће Драгана.
Овога пута, наступиле су дочаравајући нам између осталих, ликове из Пепељуге, Мале сирене, филова Лепотица и звер, Похахонтас, Марина Миленковић, Слађана Ивић, Мила Симић, Емилија Даћевац, Исидора Поповић, Милена Петровић, Марина Миленковић, Ленка Станојевић, Ивана Ђурић, Александра Станојевић, Анђела Јоксимовић и Дуња Петковић.
Следећи план ученика и њихове професорке јесте да се од новца који су зарадили израде нови адекватни костими и програм прошири на 45 минута. Након тога се надају наступима у околним градовима и по вртићима.

Leave a Reply

Your email address will not be published.