ВРАТИЛА СЕ ДЕЦА СА ЛЕТОВАЊА У ЦРНОЈ ГОРИ

Било је то савршених десет дана!

Четрнаесторо деце из социјално угрожених породица недавно се вратило са летовања у Баошићима, где се налази одмаралиште Црвеног крста Србије “Криста Ђорђевић”. Како кажу, уживали су у сваком дану и бројним активностима.

Подсећамо, боравак деце из Смедерева на мору финансирао је Црвени крст Србије и градска, смедеревска организација Црвеног крста.

Ми смо се потрудили да им омогућимо да тамо бораве, да науче много тога о Црвеном крсту, да се опробају у разним активностима за које до сада можда нису имали прилике, да се друже међусобом, али и са вршњацима из других крајева земље. Сигурно носе много лепих утисака. Велики људи, ма колико били успешни, све могу осим једне ствари – више никада не могу да буду мали, а кад си мали онда те сви воле и поштују, као и ми у Црвеном крсту који смо их са радошћу испратили на пут. Да се тога сећају као нечег лепог за сва временам, казала је председница смедеревског Црвеног крста, Живослава Лазић.

Потпредседник Слободан Станковић је изразио уверење да је боравак деце на мору за њих био много више од пливања и купања, с обзиром на бројне радионице и вечерње активности које су им биле доступне:

Надам се да су из Баошића дошли обогаћени новим искуствима и знањима. Црвени крст Смедерево трудиће се да овај програм, буде идуће године можда и у још већој мери реализован, а у сарадњи са локалном самоуправом и свим релеватним факторима. Мислим да је ово веома важно за децу из социјално угрожених породица. Верујем да им је то било корисно и због тога се и надам да ће наредне године већи број деце бити укључен у овај програм – рекао је Станковић.

Утиске целокупне групе пренели су нам основци, Дамњан Николић из Скобаља и Саша Трајковић из Радинца: “Било је баш лепо, супер смо се провели. Биле су нам одличне радионице, видели смо много лепих ствари, заиста, све је било одлично. Купање, шетња, нисмо имали ни тренутак да нам буде досадно. Било је то савршених десет дана. Уживали смо, одмарали се, најбоље је, наравно, било на купању, али и то што смо упознали много другара”.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.