Посета Црвеном крсту Крагујевац

1 min read

САСТАЛИ СЕ ХУМАНИТАРЦИ ИЗ ДВА ГРАДА:

Представници смедеревског Црвеног крста посетили су, прошле недеље, колеге из крагујевачке организације у циљу међусобне размене искустава и договора о даљој сарадњи.

Невенка Богдановић, секретар Црвеног крста Крагујевац, овом приликом је истакла да је најважнија активност током лета била кампања прикупљања крви за оболеле у тамошњем Клиничком центру.

„Јако смо задовољни, јер је прикупљено скоро 200 јединица крви, то је нама најлепша повратна информациа о хуманости наших грађана и на то смо јако поносни“, рекла је она.

Међу даваоцима крви млади се јављају први. Једна од важних активности за младе је пројекат „Инклузија и новинарство“. У овој организацији сматрају да млади људи кроз новинарство могу на бољи, ефикаснији и квалитетнији начин да заступају интересе особа са хендикепом и да се приближе пре свега својим вршњацима који имају било коју врсту хендикепа управо тако што ће се бавити радио, телевизијским и штампаним новинарством.

Она је додала и да су јако поносни на камп који траје 16 година, где деца која тешко живе, а одлични су ђаци, бораве више од 10 дана у кампу у Јужно-моравској регији, дружећи се са својим чешким вршњацима. Сваког уторка у Крагујевцу ради „Кутак за квалитетније старење“ који не престаје са својим програмским активностима, сазнали смо од Невенке Богдановић, секретара Црвеног крста Крагујевац.

Подсетивши да у Црвеном крсту Крагујевац увек има нових информација, Живослава Лазић, председница Црвеног крста Смедерево рекла је: „Хуманост се налази у срцима људи. То је велика љубав према човеку у било којој прилици. Волонтери и активисти су поносни и срећни, јер могу део себе да дају да би друге усрећили“. Она је подсетила да ће 26. септембра у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању бити одржана трибина поводом 10 година Електронског билтена Црвеног крста Смедерево.

Представници Црвеног крста Смедерево обавестили су своје домаћине да је Прихватилиште у Малој Крсни добило лиценцу ресорног министарства за рад и да је ове године смедеревски Црвени крст први пут ушао у буџет Града.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.