ИЗ ГРАДСКОГ БУЏЕТА

1 min read

Још два возила за ЈКП „Зеленило и гробља“

Представници руководства града уручили су кључеве набављених возила директорки ЈКП Зеленило и гробља Смедерево.
Реч је о два нова теретна возила „Iveco kiperi“ носивости од 3,5 тона. Набавка је финансирана из буџета града Смедерева у износу од 6 милиона динара као капитална субвениција.
Како се наводи на сајту града, ово је још један у низу пројеката који се реализују како би се у великој мери побољшало стање возног парка јавног комуналног предузећа за обављање поверених делатности.

НАРЕДНЕ ГОДИНЕ ТАРТАН:

Завршени радови на атлетској стази
Министарство омладине и спорта ће у овом пројекту учествује са 17 милиона динара док ће учешће града бити пет милиона динара.
Подизање атлетске стазе је донација  ПЗП “ПОЖАРЕВАЦ” А.Д. Пожаревац, а изграђена је по стандардима IAFA што ће омогућити организовање европских и балканских такмичења и биће стављена на располагање свим спортским клубовима и школама у договору са Атлетским клубом Смедерево.
Следеће године је планиран наставак радова у сарадњи са Министарством омладине и спорта, када ће стаза бити пресвучена тартаном.

 

 

ОД ОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У МИХАЈЛОВЦУ:

Рад у једној смени

О.Ш. „Сава Ковачевић“ једина је на територији града Смедерева у којој је заживео пилот пројекат Министарства просвете – једносменски рад са свим ђацима.

У Дому ученика у Пожаревцу, крајем прошле недеље одржан је састанак представника Министарства просвете, науке и технолошког развоја и основних школа Школске управе Пожаревац које су у пројекту једносменског рада.
Међу њима, једина из Смедерева, јесте школа и ,,Сава Ковачевић“ из Михајловца. Овај пројекат је обухватио 204. школе у Србији. Након годину дана пилот пројекта, школа у Михајловцу биће модел школа која ће бити подршка осталим образовим установама у увођењу једносменског рада.

Састанку је присуствовао помоћник градоначелника за образовање Миша Ивковић и директорка школе Биљана Тодоровић.

Leave a Reply

Your email address will not be published.