Књиге за ђаке и опрема за болницу

НОВЕ АКЦИЈЕ СМЕДЕРЕВСКОГ РОТАРИ КЛУБА:

У складу са слоганом „Служење и дружење“ Ротаријанци настављају мисију, а овога пута су донирали књиге сараорачкој основној школи и прикупљили средства за допринос обнови смедеревске болнице.

У жељи да подржи и афирмише читање међу децом, Ротари клуб сваке године организује акције са циљем да се обнове и употпуне фондови библиотека у оквиру сеоских основних школа. Тако је и ове године реализована још једна акција на добробит најмлађих суграђана. Овога пута, донација је намењена основној школи “Херој Света Младеновић” у Сараорцима. Књиге су свечано уручене 8. септембра, а у име школе, примила их је директорка Јасмина Радојковић која се том приликом захвалила Ротари клубу на помоћи у опремању школске библиотеке. Донацију чине 53 књиге.

Такође, у склопу манифестације “Смедеревска јесен”, Ротари клуб Смедерево је организовао „Јесењу прославу“ која је одржана у ресторану Вила Југово. Било је то, како поручују из овог клуба, још једно ротаријанско вече за памћење где је нанајбољи начин промовисан заједнички мото, а то је свакако “Служење и дружење”. На прослави су били представници 18 клубова, а укупно је било присутно преко 220 гостију.

Том приликом су, продајом карата, аукцијом вина и слика, као и донацијама фирми, сакупљена значајна средства која ће бити искоришћена за овогодишњу акцију опремања болнице “Свети Лука” у Смедереву. У плану је да се настави прикупљање средстава за поменуту намену и због тога ће уследити још неколико донаторских вечери у другачијем облику, у другој половини године, најављују из Ротарија и поручују да се надају бројним гостима.

Leave a Reply

Your email address will not be published.