Смедеревци државни шампиони!

ПО ЗАВРШЕТКУ ПЛАНИНАРСКЕ СЕЗОНЕ:

На светски дан планина, 11. децембра, ПСС је у Београду организовао скуп на ком су уручена признања у свим областима планинарства.

Скуп је отворио председник ПСС, а планинаре је поздравио Горан Триван, министар за заштиту животне средине. Након уводних говора и подсећања на достигнућа у свакој од области, међу којима је успон на највиши врх света, Монт Еверест (на 8848 метара надморске висине) представницима „Челика“ су уручена признања за успехе у лиги Србије у планинарској оријентацији.

Како подсећају из смедеревског планинарског клуба, ова сезона је имала десет редовних кола лиге, а такмичења су била приређена на девет локација (Фрушка Гора Стражилово, борски Стол, Крепољин код Хомоља, Авала, Златибор, Фрушка Гора Чотрановци, шума Суботица, Пасјача, Рајац)

ПСК „Челик“ је у конкуренцији такмичара из 21 клуба, у укупном пласману заузео прво место и постао шампион државе са освојених  5930 бодова. Титула је освојена испред екипе „Победе“ из Београда, коју су, наши планинари „оставили иза“ за близу 3000 бодова.  Трећепласиран је клуб „Мосор“ из Ниша са 2395 бодова.

Пехар за освојено прво место примио је председник ПСК „Челик“, Предраг Станисављевић. Велики допринос пласману дале су екипе пионира, сениора и ветерана. Посебно радује успех млађих категорија, које су после темељне обуке у клубу и на камповима показали да постају добри такмичари.  Пионири су освојили 1125 бодова, пионирке 1150 бодова, јуниорке 130 бодова, сениори 1340 бодова, сениорке 205 бодова, ветеранке 690 бодова и ветерани 1485 бодова. Екипе пионирки, пионира, сениора, ветеранки и ветерана су победници у својим категоријама. Јуниорке су друге а сениорке треће. Пехаре намењене за сваку од категорија примили су чланови екипа Челика и са задовољством их донели у Смедерево. Обележавање краја сезоне биће у клубу 22. децембра са почетком у 17 сати.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.