За послодавце и незапослене 13 јавних позива и конкурса

1 min read

 УРУЧЕЊЕ СЕРТИФИКАТА ЗА ДАКТИЛО ОПЕРАТЕРЕ И ОБЈАВЉИВАЊЕ НОВИХ ПОЗИВА И КОНКРУСА НСЗ

Ове године држава је преко Министарства рад и социјална питања издвојила 3,7 милијарди динара за запошљавање 122 хиљаде назапослених. Такође, додатно је опредељено 550 милиона  за запошљавање  7.400  инвалидних лица – нагласила је Јасмина Беочанин.

У  академији  Оксфорд , крајем прошле седмице уручени су сертификати о завршеној обуци за дактило-оператере за десет инвалидних лица, која се налазе на евиденцији смедеревске филијале Националне службе за запошљавање.

Ми  стално радимо обуке за тржиште рада, које подрзаумвевају стицање нових и специфилчних  знања и преквалификацију за  оне који до сасда нису успевали да прате тржишне захтеве и кретања. Ове године фокус је био на  обукама за теже запошљиве категорије радника и на обукама за инвалидна лица  – рекла је Јасмина Беочанин директора смедеревске филијале НСЗ и додала: Ова група полазника  је  добијањем сертификата стекла нека нова знања која ће им помоћи да  остваре запослење са реланим потребама на тржишту  рада. Ова обука је била организована за особе са инвалидитетом, које су пожелеле да стекну нека нова знања. Ми водимо рачуна, када организујемо овакве обуке о  жељама и афинитетима незпаослених, али и потребама тржишта рада и потенцијалних послодаваца. Полазници обуке за дактило оператере имају сада нова знања и вештине, које су потребне послодавцима.

Јавни позиви и конкурси за ову годину

У циљу реализације програма и мера активне политике запошљавања, предвиђених Програмом рада за 2020. годину, Национална служба за запошљавање је расписала јавне позиве и конкурсе за текућу годину.  Држава је преко Министарства рад и социјална питања издвојила 3,7  милијарди динара за запошљавање 122 хиљаде назапослених. Такође, додатно је опредељено 550 милиона  за запошљавање  7.400  инвалидних лица. Јавни позиви и конкурси објављени су прошлог петка, 28. фебруара на сајту Националне службе за запошљавање. Информације о новим јавним позивима и конкурсима сви заинтересовани могу добити у свакој организационој јединици НСЗ, као и преко Позивног центра НСЗ, позивом на број: 0800/300-301 (бесплатан позив из фиксне телефоније).  Реч је о 13 јавних позива и конкурса.

Leave a Reply

Your email address will not be published.