Помозимо осликавање цркве Светог Луке

1 min read

СВЕШТЕНСТВО ПОЗИВА ВЕРНЕ:

Нова Црква светог апостола и еванђелисте Луке, којa се гради у Смедереву, приводи се крају. Утоку је осликавање и завршетак црквеног конака. Молимо све људе добре воље да помогну ово свето и богоугодно дело – поручује свештенство овог храа у апелу прослеђеном нашој редакцији.

„Црква као место саборности, заједништва и огледало нашег хришћанског и православног идентитета, насушна је потреба нас самих и покољења која долазе, а према којима имамо обавезу да им у аманет оставимо очување наше вере. новa црква је темељ и почетак испуњења те наше свете дужности. Нашој генерацији припала је та част да се нова Црква подигне у наше време, али и обавеза да је довршимо на славу Божију и на радост свих верујућих људи овог града. За њено довршење потребно је још средстава да би прибавили најосновније и урадили оно без чега један Црква не може да буде.
Знамо да су економске прилике у земљи веома тешке, да се послује веома отежано, али ако сви помогнемо по мало, можемо се надати да ћемо ускоро завршити ово богоугодно дело.
Свака помоћ је добродошла“ – наводи се у овом апелу.

Средства можете уплатити на жиро рачун “Banca Intesa” Црква светог Луке бр. 160-39731-96 или на благајни Цркве светог Луке у Смедереву. Уговоре о донацији као и све информације, можете добити код старешине цркве светог Луке, протојереја Дејана Давидовића.

Leave a Reply

Your email address will not be published.