Радно време у смедеревским продавницама до 18 сати

Градски штаб за ванредне ситуације донео је одлуку која се односи на ограничавање радног времена свих угоститељских објеката (ресторана, кафића, барова…) на територији града Смедерева од 8 до 15 часова. У угоститељским објектима током радног времена дозвољено је присуство највише 50 особа, заједно са особљем објеката.

У угоститељском објекту размак између особа мора бити најмање 2м, а за једно лице које борави у објекту мора бити обезбеђен простор од 4 м2 . Власници су у обавези да испред објекта назначе укупан број лица која могу боравити истовремено унутар објекта.

Такође, донета је и одлука којом се ограничава радно време у малопродајним објектима по следећем принципу: 

Понедељак – субота од 7 до 18 часова

Недељом од 8 до 18 часова

Недељом од 4 до 7 часова искључиво за грађане старије од 65 година

Трговац може, у складу са наведеном препоруком да самостално одреди радно време у наведеним временским интервалима. Такође, број потрошача у малопродајним објектима може бити један потрошач на четири квадратна метра уз поштовање општих мера превенције и физичке удаљености,

„У складу са препорукама надлежних епидемиолога и зрдавствених радника, није потребно да здраве особе носе заштитне маске и хигијенске рукавице, те с тим у вези није у надлежности локалне самоуправе да такве обавезе трговцима прописују“ – наводи се у саопштењу за јавност.

Leave a Reply

Your email address will not be published.