„Маске поклањамо, али не излазимо из дворишта. Дођите!“

БРАВО ЗА МИЛИЦУ И ЊЕНОГ СУПРУГА:

Уместо страховању од вируса, жаљењу због ванредног стања и дебатама на друштвеним мрежама, овај брачни пар је одлучио да своје време посвети племенитој акцији – израђују маске које поклањају суграђанима.

Радило се за машином протеклих дана непрекидно па су њене снаге на измаку, како, уз осмех каже Милица за „Наше новине“ и напомиње да би било лепо ако би још неко у граду хтео да настави ту акцију. Не жели већи публицитет од онога што га је сада стекла на Фејсбуку где се мало – мало па појаве изјаве захвалности овом брачном пару.

Наручивали су Смедеревци ове шивене маске управо преко друштвених мрежа, а тако су уговаране и предаје истих у условима кућне самоизолације која нам се свима препоручује. Како је ко узео оно што је од Милице наручио, убрзо би јој се јавно захвалио. „Не радим ово да би ме неко хвалио. Тиме што мој супруг и ја правимо маске већ смо добили награду јер смо запослили руке и мозак, а при том смо још неком и помогли“.   

За свега неколико дана су направили и поделили око 500 маски: „Наравно, не наплаћујемо их понеко донесе чоколаду или кафу што је сматрам, лепа пажња, али новац никако не желимо, циљ нам је да помогнемо, а не да зарадимо“ – поручује Милица.

Ех, да нам је више таквих…

Leave a Reply

Your email address will not be published.