ПРЕУЗИМАЊЕ ВАСКРШЊЕ ВОДИЦЕ

1 min read

Oд 10. до 16. априла 2020. год.
С обзиром на то да се приближава Васкрс, свештенство Црква светог апостола и еванђелисте Луке не жели да своје парохијане ускрати Васкршње водице. Позивамо Вас да од 10. до 16. априла 2020. год, сваког дана од 8ч. до 15ч. долазите у цркву (са празном флашом) и да преузмете освећену Васкршњу водицу. Такође, молимо најближе сроднике да преузму водицу за све оне који из оправданих разлога(самоизолације) не могу да дођу.
Пратећи саопштења Светог Архијерејског Синода наше Свете Цркве, као и предузете мере и препоруке Владе и наших државних органа, услед увођења ванредног стања због ширења вируса корона, Епархија браничевска предузела је мере опрезности у свакодневним дешавањима, богослужењима, обредима и контактима са становништвом.
У циљу превазилажења настале опасности по опште здравље људи и смањења могућности преношења заразе (вируса), одлучено је да се између осталог, због блиских сусрета и контаката приликом чина освећења васкршње водице, по нашим домовима, овај чин одложи до даљњег, док не прође опасност и ризик по здравље народа.
Братство Цркве светог апостола и енађелисте Луке
ХРИСТОС ВАСКРСЕ!

Leave a Reply

Your email address will not be published.