„Желвоз“ ради пуном паром

НЕМА СМАЊЕЊА ПРОИЗВОДЊЕ НИ ОТКАЗА, НАПРОТИВ:

У најмању руку, необичан је призор у Желвозу, у сред ванредне ситуације, поготово уколико имамо на уму чињеницу да већина наших фабрика или не ради или производи смањеним капацитетом.  Док је већина места у граду знатно утихнула, из њихових радионица се чују алат и машине чак и у доба кад све замукне, док траје забрна кретања…

Овде је менаџмент донео одлуку да ремонтер неће стати пре свега због мноштва уговорених послова и обавеза које треба испунити. Наравно, и у кругу фабрике се на сваком кораку виде пооштрене мере превенције, али се ради пуном паром:

Можда и јесте тешко у оваквој ситуацији организовати производњу у једном тако великом колективу као што је наш, али ми смо успели. Прилагодили смо се новонасталим околностима, примењујемо све мере заштите. Сви радници су опремљени у складу са препорукама, водимо рачуна посебно на заштиту при уласку и изласку из фабрике, маске су обавезне, поштује се минимални размак између запослених, интензивније водимо рачуна о хигијени па тако сви запослени имају оббезбеђена средства за личну дезинфекцију, а такође се врши и појачана дезинфекција објеката у кругу фабрике. Мени, није тежак рад у ванредним околнстима, јер осим што носимо заштитна средства, све друго је остало исто  – каже Катарина Николић,  водећи технолог за ЕЦМ и ВПИ и уз напомену да се у Желвозу одлично снашла, додаје да жена има углавном у канцеларијама, али и у погону.

Оно што је пак новина јесте обнова овдашње амбуланте која је затворена пре осам година. То може да буде први корак у изолацији уколико се испостави да неко од радника примети симптоме вируса, али је идеја заправо много шира:

На томе сада интензивно радимо, у току је адаптација објекта који је иначе простран и функционалан. Обнављају се санитарни чворови, грејање, а простор ће бити опремљен свиме што је неопходно како би наши радници, уколико се укаже потреба и неком позли, ту могли да се одвоје од остатка колектива и ако је потребно сачекају медицинску помоћ. Такође, уколико се догоди да у том тренутку Дом здравља нема доступних возила те, ми смо и за те намене определили једно службено возило. Иначе, од почетка епидемије смо имали неколико случајева да су се радници обраћали за помоћ, али у питању је неколицина њих који иначе имају неке од хроничних болести. Уколико се деси да неко из здравствених разлога буде спречен да долази на посао или буде хоспитализован ми ћемо остати са њим у контакту, а породици помоћи око свега што је неопходно – додаје Николић.

Иначе, Желвоз је током трајања ванредне ситуације обезбедио превоз за запослене из смедеревских села као и Смедеревске Паланке, ради се свакога дана од 7 до 15 па и суботом, а тако је било и овог викенда јер део радника је ангажован и током забране кретања за шта сви имају дозволе од надлежних служби и за разлику од неких других случајева, овде, како истичу, није било злоупотреба тих докумената.  Учињено је све да свако ко жели – може да ради, а ко се пак одлучио да остане код куће јер је у некој од ризичних група, има гарантован посао када одлучи да се врати. Како нам је објашњено реч је о неколико случајева док већина од 400 радника и даље ради. Јер, у Желвозу није било смањења плате, примања су редовна, нема отпуштања нити је то у плану. Напротив.

Ми и даље имамо отворен позив за занимања као што су фарбари, електричари, машински инжењери, инжењери заваривања, вариоци… Заправо, код нас се ништа није променило, ради се исто, ради се много. Али, радници су свакако безбрижнији, лакше се дише у сваком случају, јер генерално, фабрика има уговорене послове као и неке које извесно очекујемо. Ради се тренутно на много ствари. Виде наши запослени шта се дешава на западу где је то драстично, људи остају без посла. Овде је одмах речено свима да гледамо да радимо пуним капацитетом и да планирани ниво на месечном нивоу одржимо, а самим тим и износ плата. Што се тиче радника, стварно немамо проблема. И они схватају ситуацију, у сваком случају им је драже да раде да пребродимо ово што је боље могуће. Тренутно, радимо још увек на два електромотрна воза с тим што је један у завршној фази, затим радимо вагоне за термоелектрану „Никола Тесла“ из Обреновца који се користе за превоз угља, имамо један радни вагон за Инфраструктуру железнице Србије, а ту су и вагони чији су власници фирме које се баве приватним превозом (вагони из Немачке, Француске, Чешке, Словачке) који су делимично у закупу у железари Смедерево, а нашто раде за друге оператере у нашој земљи, плус за железару константно имамо посла са сталном оправком текућих вагона који служе за превоз лима и ролни. Такође, управо радимо 40 цеви пречника један метар за рудник Ковин којима се из воде спроводи угаљ, неке обруче за Војску Србије, услуге за поправку резервних делова за ТЕ Обреновац, осовинске слогове за термоелектрану… Оштрионица се сели у већи простор, биће то мало уређеније, а ту ће бити и део за гравирање. Уједно, оспосбљавамо и једну радионицу за елекро радове, у делу зграде где су раније биле само канцеларије, сада ће бити радионица за поправку електро уређаја – објашњава нам Драган Илић,  директор теретне колнице.

И за угоститеље се нашло посла

По препорукама Владе Србије, спортско рекреативни центар на Југову је одмах затворен, али нико од радника није отпуштен већ су ангажовани на пословима у фабрици – неки раде на припремању простора за мензу, а како се међу њима нашло и неколико жена са искуством у шивењу и пошто Желвоз такође иа и одељење тапетара, покренута је производња маски за раднике и чланове њихових породица, а такође их шију на поклон пословним сарадницима.  „Желвоз се, као што видите у свему потрдуио да буде корак испред ове ситуације“ – поручују из смедеревског ремонтера.

Leave a Reply

Your email address will not be published.