Пензионери ипак без пакета

Centar grada bez ljudi za vreme policijskog casa Smederevo 0504 2020 Snimio ????? ?????????

ГРАДОНАЧЕЛНИЦА ЗА, ОСТАЛИ ПРОТИВ, РЕЗУТАТ

Иако је недавно најављена могућност, а службама Градске управе чак и наложено да прикупе понуде трговинкских ланаца, додела пакета помоћи за Смедеревце трећег доба са најнижим примањима ипак је обустављена.

Како се да закључити из записника са седнице Штаба за ванредне ситуације, прича је, изгледала овако: Идеја да се помогне пензионерима са примањима нижим од 30 000 динара потекла је од градоначелнице Смедерева. Судећи по пристиглим понудама, најповољнија цена за појединачни пакет који би се састојао од основних животних намирница и средстава за хигијену коштао би нешто више од 1000 динара, али то  није стигло до разматрања јер је, како се наводи:

 „Бојан Теофиловић, председник Скупштине је истакао да је већ подељено 2.000 пакета угроженим лицима, да ће пензионери добити бонус од државе 4.000 динара и да треба чувати стабилност буџета града Смедерева. Милко Мишковић, начелник Градске управе града Смедерева сложио се са Бојаном Теофиловићем да се одложи куповина пакета док се не сагледају могућности. Такође је истакао да Центар за социјални рад врши дистрибуцију народне кухиње. За одлагање куповине пакета док се не сагледају могућности 10 је било за, уздржаних 2 и командант Штаба је био против. Др Јасна Аврамовић је навела да је буџет града Смедерева стабилан и да има могућности за набавку поменутих пакета“.

Међутим, коначна одлука осталих чланова била је да се набавка пакета до даљег обустави.

Након информација о томе да је део корисника Дома за старе у Смедереву заражен и вести о првим смртним случајевима, Уједњена опозиција се огласила још једним саопштењем у коме се наводи: „На првом месту, желимо да изјавимо саучешће породицама преминулих од Корона вируса. Изражавамо дубоку забринутост за све оболеле и искрено желимо опоравак свима који су тренутно хоспитализовани. Велика неодговорност челних људи Смедерева показује се сваким даном у све већој мери. Сведоци смо да се Кризни штаб на челу са градоначелницом Јасном Аврамовић не оглашава поводом великог броја заражених и све већег броја преминулих суграђана. Како је могуће да се и даље крију информације? Како је могуће да људима на власти није битно да информишу грађане о стању у болници, о броју заражених, о броју умрлих? Да ли људски животи нису битни? Да ли су њима и у овој ситуацији наши суграђани само бројке за попуњавање партијских квота? Питања је много, огорченост грађана све већа, а одговора нема! Крајње је време да се Кризни штаб „сабере“ и почне да ради нешто паметно и функционално за све грађане, а не само за своје партијске колеге. Сматрамо да је неопходно и веома важно да се грађани што пре информишу о ситуацији у Дому за старе. Забринутост је велика, а по садашњим информацијама резлози за забринутост су реални“, наводи Уједињена опозиција и додаје да ће затражити званични пријем код команданта Кризног штаба како би поделили своје идеје и дали допринос у олакшавању тренутне ситуације.

Leave a Reply

Your email address will not be published.