Код фризера може али само под овим условима

1 min read

Sisanje pod maskama u salonu "Ljubica" Smederevo 2704 2020 Snimio ????? ?????????

ОТВАРАЈУ СЕ ТЕРЕТАНЕ, КОЗМЕТИЧКИ И ФРИЗЕРСКИ САЛОНИ

Судећи према објављеним препорукама на сајту градског Штаба за ванредне ситуације, власници ових радњи би требало испоштују подужи списак мера уколико желе да у наставку епидемије примају муштерије.

Како је објављено, на видном месту обавезно морају бити истакнута правила понашања за запослене и кориснике услуга. То значи ношење заштитне опреме, физичка дистанца, обавезна дезинфекција руку приликом уласка у салон и обуће, јер се на улазу мора налазити дезо баријера (подметач натопљен дезинфекционим). У салон се пак не може без заказивања термина јер је број особа које истовремено могу бити у једном објекту ограничен на два. 

Фризери и козметичари би током рада обавезно требало да носе маске и рукавице, док посебну пажњу треба обратити када су у питању услуге улепшавања којима се „нарушава интегритет коже“ па уколико нису у могућности да их пруже у складу са свим мерама спречавања ширења вируса, салони би, по овој препоруци требало да их обуставе до даљег. Ту је и још читав низ мера којима се прецизира одржавање појачане хигијене и напомена да је послодавац дужан да их, у случају да код запосленог или муштерије примети симптоме вируса, замоли да напусте просторије салона, са препоруком да се јаве надлежној COVID амбуланти.

Слична правила важиће и у теретанама где соим свега поменутог, корисници услуга морају користити своје пешкире и друга средства хигијене. Опрема и справе за вежбање се морају дезинфиковати након сваке употребе, а распоред бити такав да ти реквизити омогуће удаљеност од најмање два метра између корисника. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.