Визири за Оноколошки институт у Београду и болницу у Панчеву

1 min read

ЈОШ ЈЕДНА ДОНАЦИЈА МЕТЕХА И СКУПШТИНЕ ГРАДА СМЕДЕРЕВА

Представник Скупштине града Смедерева, Срђан Стефановић и менаџер за људске ресурсе у компанији МЕТЕХ, Милана Кукурековић, прошле седмице уручили заштитне визире Онколошком институту у Београду и  Општој болници у Панчеву.

Компанија МЕТЕХ и Скупштина града Смедерева настављају хуманитнарну акцију донације заштитних визира болницама и здравственим институцијама широм Србије. Након донације за Општу болницу Свети Лука у Смедереву  и  Институт на Дедињу у  Београду, представници МЕТЕХА и градског парламента, обрадовали су и чувену докторку Даницу Грујичић, директорку Онколошког института у главном граду.

Донирали смо 200  заштитних визира за здравствене раднике, који бирну о  болесницима који се лече од онколошких болести на београдском Институту за онкологију. То је институација која и даље у ванредном стању прима пацијенте на радио тераприју, хемијску и зрачну терапију и за њих је ово  веома важна донација јер је реч о најтежим пацијентима, о којима морају свакодневно да брину медицинске сестре, техничари и лекари. Они нису ни једног тренутка прекидили рад, тако да је њима оваква врста заштите неопходна и нужна. Докторка Даница Грујчић је била веома захвлна. Договорили смо се да наставимо сарадњу, али ће наредна донација бити за  неурохируршко одељење Клинчког центра Србије, где докторка Даница Грујичић такође ради и оперише најтеже пацијенте. И њима ће ова донација бити изузетно значајна.

Компанија МЕТЕХ је на идеју Техничке школе, почела да прави заштитне визире и у овом послу не одустаје.

Друштвена одговорност, нарочито у овим тешким условима за цело друштво је најважнији посао и задатк, важнији од производње, профита, планова и стратегије развоја. Данас морамо да зашититмо све, да би сутра имали  квалитетне друштвене и економске односе – рекла је Милана Кукурековић, менаџер за људске ресурсе у комапнији МЕТЕХ – Ми смо прво обезбедили заштитне визире за матичну Општу болницу у Смедереву, а заједно са њима и за здравствене раднике у  Дому здравља Смедерево. Након тога, били смо и на Дедињу, у Институтут за кардиолшке болести, а ево поклнили смо и 200 визира и за лекаре и медицинске сестре на Онколошком институту у Београду.

Рецимо и то да је компанија МЕТЕХ од почетка панедмије и увођења ванредног стања показала изузетну друштвену одоворнoст и решеност да заједно са запосленима и државом, подели ризик рада и пословања у новонасталим условима.

Ми нисмо отуштали раднике и ни једног трентука нам то није био циљ или намера. Заједно ћемо поделити одговнорст и ризик са нашим радницима и целим друштвом. Такође, захвални смо и држави на пакету помоћи за привреду, који је квалитетан и који ћемо радо искористити у наредном периоду – рекла је Кукурековић.

Leave a Reply

Your email address will not be published.