Небојша Милић, победник пливања за Часни крст

1 min read

МИЛИЋ ПРВИ, ПЕТНАЕСТ МОМАКА И ЈЕДНА ДЕВОЈКА ЗА ЊИМ

Друго место припало је Душану Богићевићу, а треће Марку Србљаку. Поново пливала и једна девојка, боксерска шампионка, Нина Павловић. За госте и посматраче домаћини припремили кувану ракију, пециво и сендвиче и пиће у обновљеном ресторану Желвоза. Победницима вредне награде.

Лепо време и темепратура ваздуха од седам и воде од око 15 степени на базену на Југову, привукли су велики број Смедереваца на традиционално Пливање за часни крст. У званичном такмичењу наступило је 15 млаидћа и једна девојка, Нина Павловић, студент Криминалистичко-полицијске академије и бивши члан бокс и кик бокс клуба Деспот. Сви су успели да допливају до часног крста, а први међу једнакима био је припадник Жандарамерије, Небојша Милић.
Хвала на врхунској организацији овог догађаја, а хвала и свим осталим учесницима, који су ме мотивисали да пливам најбрже што могу. Узбуђен сам што сам био учесник овог великог духовног догађаја. Бог се јави!! – кратко је за медије своју победу прокоментарисао овогодишњи победник.
Ове године, време је било готово савршено. Седам степени напољу, двоструко више у базену, у којем је топла, термална вода, што смедеревским пливачима даје предност у односу на остале градове, где се плива у рекама.
Имамо ту велику предност што је вода у базену термална и знатно погоднија за пливање – каже Зоран Игњатовић, члан Одбора за неговање православне традиције, који је 11 година организатор пливања за Чани крст. – Ове године смо имали и прелепо време ван базена и велику посету. Обезбедили смо вредне награде за победнике, али и за све учеснике, а за госте послужење у ресторану бившег „Херој Србе“, који поново ради и овде на базену.
Све је прошло како треба, али нас чуди нешто мања посећеност – каже за Наше новине потпредседник организационог одбора Радивоје Добранић – Ове године послужило нас је време, као што видите има свега за послужење, али мислимо да би требало да буде више људи. Али, шта је ту је – помало је био резигниран Добранић.
Ове године, пливање за Часни крст посматрало је више од 400 посетилаца, што је добра посета у односу на друге градове, где обично буде тек 200 душа. Ранијих година, најбоља посећеност била је око 500 посетилаца. У сваком случају, организаторима и такмичарима, врхунске оцене за организацију и подвижништво у духу Богојављења и подсећања на крштење Исуса Христа у реци Јордан, због чега се овакви догађаји организују годинама. Смедеревци су 11. пут заредом показали да су међу најбољим организаторима и учесницима Пливања за часни крст.

Leave a Reply

Your email address will not be published.